El rés de dos jugadors contrincants de rugbi que ha emocionat a les xarxes socials

Després d’una final de Copa amb polèmica per l’elecció de la seu, va arribar el torn de les semifinals de la lliga de Divisió d’Honor, on també hi va haver polèmica: Eurosport, que havia vingut televisando la primera categoria del rugbi espanyol des de gener, va esclatar en veure que la seva proposta del ‘Súper dissabte’ (televisar les dues semifinals seguides en directe dissabte passat) s’anava en orris per la negativa de la UE Santboiana a jugar aquest dia. Finalment Eurosport va decidir emetre les dues semifinals el diumenge, una a les dotze del matí en diferit (la qual s’havia jugat el dissabte) i una altra en directe a dos quarts de dues del migdia.

No obstant això, aquest partit va deixar una imatge per al record, que va arribar després de concloure la segona semifinal. Els capitans de Silverstorm Salvador i UE Santboiana, Joe Mamea i Afa Tauli, d’origen samoà tots dos, després del xiulet final es van abraçar i es van posar a resar per donar gràcies a Déu pel partit jugat. Aquest gest (que ja van fer en la passada final de Copa com explica el mateix Mamea al diari El Confidencial) simbolitza la unió entre dos rivals en el camp que fora d’ell s’admiren, es respecten i, en aquest cas, mostra el camí a seguir a tanta gent que dia a dia lluita pel creixement del rugbi a Espanya. N’hi va haver prou amb aquest gest de complicitat i un partit de rugbi jugat amb gran intensitat perquè la majoria del públic que es va congregar al Pepe Rojo de Valladolid s’oblidés dels núvols i parlés de l’esportiu i dels grans valors d’aquest esport.

Fora de les nostres fronteres és un gest que hem vist en alguna ocasió, com per exemple en el Mundial de Rugbi de Anglaterra 2015 quan les seleccions de Fiji i Austràlia van formar una rotllana i units van resar junts.


La història d’aquests dos jugadors, tot i portar-se una diferència de gairebé una dècada d’edat (Joe 37 anys i Afa 28 anys), va molt unida. Són amics des que van coincidir al’equip de samoans de Nova Zelanda fa uns deu anys. Des d’aquest trobada han estat en contacte sempre.

Abans de cada partit que s’enfronten el local s’apropa a l’hotel de concentració del visitant i allà prenen un cafè i fan broma i parlen del partit que jugaran l’endemà.

#AraConcòrdia

#AraConcòrdia

Subscriu-te al Butlletí

Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha