Carta Setmanal de Josep Miró: Comencem el 2018 amb un treball intens

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

Volem que el 2018 sigui un any intens en activitat i resultats. Per assolir aquesta fita concentrarem els mitjans i la feina en objectius concrets de caràcter bimensual o trimestral. La Comissió Executiva debatrà i acordarà l’enfocament definitiu en la seva primera reunió de l’any, el dia 11 de gener.

Pots participar en aquest nou enfocament donant-nos el teu punt de vista i també indicant-nos si estàs interessat a participar en algun aspecte concret o en termes més generals. Fes-ho a secretaria@e-cristians.net.

Totes les 5 campanyes en que es dividirà l’any que ve s’organitzaran de manera de combinar (1) la presència al carrer amb grans cartells a la via pública i que ja coneixeu d’altres ocasions i que sempre tenen un bon impacte: Campanya “Jesus neix. Felicitem el Nadal” o Campanya “Ada Colau: acollir als refugiats cristians no és ‘vulnerar els Drets Humans”. Aquesta acció la combinarem amb (2) treball el més ampli possible a les xarxes socials sobre tot a Facebook, Twitter i les alertes de la web. Aquesta presència important a internet no ens farà prescindir de les (3) reunions i activitats presencials, malgrat que cada vegada és més difícil que les persones participin amb continuïtat. En els casos que la naturalesa de la campanya ho fa viable, gestionarem la (4) incidència en els grans mitjans de comunicació. Aquest esquema general per concentrar esforços en el temps tindrà, com és lògic, (5) altres activitats afegides pròpies de la naturalesa de cada acció.

La primera campanya per al període de gener-febrer estarà dedicada a la reconciliació i la concòrdia, en línia amb el document “La fraternitat de la concòrdia”, en el que regiran les línies de treball apuntades més amunt i tindran com a afegits la possibilitat d’un recés entorn d’aquest tema, la participació i promoció d’actes religiosos d’aquesta naturalesa. Dues iniciatives més, que depenen de la convergència amb altres esforços en el mateix sentit, seria la celebració d’unes jornades sobre aquesta qüestió, i pendent de confirmació, ja en el segon semestre de l’any, unes altres jornades dedicades a precedents i metodologies sobre la concòrdia. Creiem que aquesta ha de ser una línia de treball central i finalitzada la campanya farem el balanç de cara al futur.

Per desenvolupar la campanya a la xarxa necessitem construir tot un relat. Pots contribuir-hi eficaçment des de casa fent-nos arribar frases, missatges, enllaços a vídeos, en definitiva, recursos propis o aliens que fomentin la concòrdia. També et cridem a participar indicant-nos si la teva parròquia o altres entitats amb les que tu et relacionis podrien estar interessades a dedicar una sessió de diàleg i reflexió recolzat amb materials adients de la pastoral de la concòrdia.

Les altres quatre campanyes encara estan per concretar si bé hi ha diversos temes a considerar a més dels que es puguin afegir de nou. En aquest sentit et convido que facis propostes. Són centres d’atenció possible de cada campanya l’enfortiment de Catòlic. Però no massa, la situació de l’escola concertada, la situació de la classe de religió a l’escola pública, el tractament al fet religiós en programes d’entreteniment a la televisió pública i el fet que l’any que ve es compleix el 50è aniversari del “Maig del 68” i estem pensant sobre la possibilitat de dedicar-hi un congrés o unes jornades.

Et desitjo a tu i a la teva família una feliç pasqua.

 

 

#AraConcòrdia

#AraConcòrdia

Subscriu-te al Butlletí

Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha