Carta Setmanal de Josep Miró i Ardèvol: Defensem els drets dels pares i l’escola concertada

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

La setmana passada us demanava la vostra participació en l’inici de la campanya contra la pornografia. Aquesta vull cridar-vos a intervenir en un altre fet especialment greu relacionat amb la llibertat d’educació i el dret dels pares a educar als seus fills, d’acord amb les seves conviccions morals i religioses, fet que té una de les seves més importants aplicacions en l’existència de l’escola concertada. Aquest model d’escola es justifica en funció que el seu ideari respon al que els pares que utilitzen els seus serveis consideren com a més adients per a la formació dels seus fills. Tota limitació al projecte de cada centre és una limitació als drets de la família i de la llibertat en l’exercici de l’ensenyament. El fet que estiguin concertats i que per tant rebin una part de diner públic (insuficient en relació al cost de la plaça a l’escola pública), no justifica que els governs puguin operar sobre aquests centres com si fossin de la seva titularitat. El concert és la concreció de dos drets: el dels pares a l’educació dels seus fills i la llibertat de constituir centres, i el de la gratuïtat de l’ensenyament. Si no significaria que el dret a una escola gratuïta només pot ser exercit en el marc de l’escola pública que pel seu caràcter neutral presenta limitacions pel que fa a l’educació en termes d’ideari moral i religiós.

Valgui aquesta introducció per situar l’agressió del Projecte de Decret oferta educativa i procediment d’admissió de la Direcció General d’Atenció a la família i a la comunitat educativa del Departament d’Educació. Aquest projecte, que en la seva informació pública ha finalitzat avui, ha rebut nombroses al·legacions per part de pares i mares, professorat i escoles.

Et convidem ara a enviar un escrit adreçat al president de la Generalitat demanant-li que intervingui en aquesta important gestió per evitar que progressi un decret que d’aprovar-se danyaria de forma greu a tota l’escola concertada.

Difon aquest missatge!!!

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha