Ajuda a l’Església Necessitada celebra la “Nit dels Testimonis”

La Nit dels Testimonis és una iniciativa d’Ajuda a l’Església Necessitada en la qual proposa una vetlla de pregària, música i testimonis de l’Església que pateix persecució o necessitat. Barcelona acollirà la IV edició el proper 17 de novembre i comptarà amb el testimoni del P. Gaëtan Kabasha i del P. Jacques Mourad. La celebració tindrà lloc a la Parròquia de Sant Raimon de Penyafort a les 20 hores.

 

Dia: 17 de novembre

Hora: 20h.

Lloc: Parròquia Sant Raimon de Penyafort (Rambla de Catalunya 115, Barcelona)

 

Pare Gaetan Kabasha (República Centreafricana). Quan el P. Gaetan era al seminari estudiant va esclatar el genocidi a Rwanda. En cinc mesos van morir assassinades gairebé un milió de persones. Per salvar la seva vida es va veure obligat a fugir del seu propi país en una travessia que el va portar a passar tot tipus de patiments fins a arribar a la República Centreafricana on el prelat espanyol Juan José Aguirre el va acollir i on va poder continuar amb els seus estudis al seminari de Bangui, la capital. L’any 2003 s’ordena sacerdot i actualment estudia un doctorat a Espanya. L’elecció de consagrar la seva vida a Crist en un país completament destruït, ocupat per grups armats que saquegen, maten i sembren el terror allà on passen augmenta el seu desig de sembrar l’esperança que Jesús està amb ells i que enmig de tant sofriment es pot donar testimoni d’amor, de reconciliació i d’acollida, fins i tot a aquells que et persegueixen.

 

Pare Jacques Mourad – Religiós de la Comunitat de Mar Moussa (Síria). «O et converteixes, o et decapitem», el P. Mourad va sentir aquesta frase gairebé diàriament durant els 143 dies que va durar el seu segrest a Síria, per l’Estat Islàmic a 2015. Humiliat, vivint gran part del temps sense llum, aconsegueix superar la seva còlera i transformar el seu segrest en un retir espiritual. Un dia, compta «un home encaputxat va entrar amb una navalla, vaig sentir la fulla contra el meu coll, però finalment em va deixar amb vida». Aconsegueix escapar el 10 octubre, al seient del darrere d’una moto, ajudat per un musulmà. «Després de trenta anys d’amor i energia dedicats a l’harmonia islamo-cristiana, vaig ser salvat pels meus amics musulmans», va declarar a Ajuda a l’Església Necessitada al dia següent del seu alliberament. Des que va fugir, el sacerdot sirià-catòlic, nascut a Alep el 1968, s’ha convertit en un «exiliat entre els exiliats» i ha decidit compartir la seva sort amb els refugiats cristians al Kurdistan iraquià.

Subscriu-te al Butlletí

Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha

ForumLibertas.com

ForumLibertas.com