marsingular single s-category-informacions s-author-none">

Arrels Fundació i l’Editorial Claret presenten el llibre “Fils trencats”

La Llibreria Claret va ser l’escenari, el passat dilluns dia 18 de novembre a les 19.00h, de la presentació del llibre Fils trencats, editat per l’Editorial Claret, que recull històries de persones ateses, voluntàries, professionals i donants que conformen la història de la Fundació Arrels.

L’acte va comptar amb les intervencions de Francina Alsina, voluntària d’Arrels, membre del patronat i presidenta de la Taula del Tercer Sector; Ferran Busquets, director d’Arrels; Miquel Fuster, usuari d’Arrels i membre del patronat i Sònia Pau, autora del llibre. Sònia Pau és periodista especialitzada en temes vinculats al tercer sector social, la immigració i els assumptes socials. Actualment, col·labora amb «Almena Cooperatiu feminista», centrada en recerques i formacions relacionades amb la comunicació i amb la perspectiva de gènere. També treballa amb diferents entitats socials i és docent del màster de Gènere i Comunicació de la UAB. Va treballar dinou anys al diari Avui i sis més, quan va passar a ser El Punt Avui.

La Fundació Arrels, amb més de 30 anys de recorregut, ha acompanyat a més de 13.000 persones sense llar en el seu camí cap a l’autonomia, oferint orientació i serveis d’allotjament, alimentació i atenció social i sanitària. Compten amb el suport de treballadors, voluntaris i moltes persones sòcies i donants que col·laboren per fer possible que ningú dormi al carrer.

La seva missió és acompanyar i atendre les persones sense llar que es troben en les fases més consolidades d’exclusió cap a una situació el més autònoma possible, a la vegada que sensibilitzen la ciutadania respecte els problemes de la pobresa al nostre entorn. També denuncien situacions injustes i aporten solucions a les administracions i a la societat civil.

Aquesta és l’essència que recull el llibre Fils trencats, molts anys de vivències i experiències explicades per persones ateses, voluntàries i professionals. #ningúdormintalcarrer s’ha convertit en una de les grans senyals d’identitat d’Arrels.

“Ningú es pensava arribar fins aquí quan Arrels va començar a caminar. La persona sempre ha estat al centre de la nostra feina i ara més que mai cal fomentar-ho, aconseguir que se sentin afectades per una problemàtica i no culpables, que decideixin el seu futur. Es pot pensar que acabar amb el sensellarisme és un somni però no ho és.” afirma el director d’Arrels Ferran Busquets en una de les declaracions que recull el llibre. “El carrer és una jungla i quan en surts no és fàcil”, explica Miquel Fuster, usuari d’Arrels i membre del patronat.

Subscriu-te al Butlletí[hidden idioma "CA"]
[hidden tipo "Boletín"]

Accepto la política de privacitat

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha