Avanç pro vida als Estats Units: es prohibeixen els avortaments quan el fetus pugui sentir dolor

Per 237 vots a favor i 189 en contra, la Cambra de Representants va tirar endavant una llei que prohibirà practicar avortaments a partir de la 20 setmana de gestació, quan el no nascut pot patir dolor mentre és avortat.

Estats Units és un dels set països del món que no posen límits per a l’avortament tardà. L’avortament durant els nou mesos d’embaràs per qualsevol raó és legal en moltes parts del país. El projecte de llei, el Pain-Capable Unborn Child Protection Act, va ser patrocinat pel republicà pro-vida Rep. Trent Franks.

Dos republicans van votar en contra del projecte de llei, mentre que tres demòcrates van votar a favor. No és la primera vegada que es vota a favor d’un projecte similar, però el Senat va bloquejar la llei en les anteriors ocasions, en els anys 2013 i 2015.

El projecte estableix com a excepcions els casos d’avortament per violació i incest, encara que aquesta circumstància ha de ser acreditada per un informe mèdic federal.

Segons el Center for Disease Control, el 2013 es van dur a terme als Estats Units almenys 5.770 avortaments tardans de fetus de més de 20 setmanes de gestació.

 

Suport de l’Església

La llei va rebre el suport de l’Arquebisbe de Nova York i president del Comitè Provida de la Conferència de Bisbes Catòlics dels Estats Units, Cardenal Timothy Dolan, qui va sol·licitar als parlamentaris donar suport al projecte de llei, en una carta signada el 29 de setembre.

“Sostenim que tot nen, des de la concepció d’ara endavant, mereix l’amor i la protecció de la llei. Creiem que cap persona ni govern té el dret a prendre aquesta vida d’un ésser humà innocent, i sostenim que els problemes reals que porten a les dones a considerar l’avortament haurien de ser atesos amb solucions que donin suport tant a la mare i al nen”.

El purpurat va recordar que els casos “de nens que neixen més d’hora en l’embaràs, tan d’hora com en la 20a setmana després de la concepció, s’estan tornant més comuns”, i ha assenyalat que “aquests procediments després de la meitat de l’embaràs impliquen també seriós perill per a les dones, com ho evidencia el pertorbador nombre de notícies sobre la mort o complicacions serioses de dones que se sotmeten a aquests procediments “.

#AraConcòrdia

#AraConcòrdia

Subscriu-te al Butlletí

Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha