Afrontar amb esperança. Carta Semanal de Josep Miró i Ardèvol

Benvolguts amics i benvolgudes amigues,

Vivim com a país un moment particularment difícil i dolorós que només pot ser afrontat amb esperança que és la virtut que Déu ens ha donat precisament per afrontar circumstàncies adverses sense que l’ànim i la confiança decaiguin.

Els bisbes de la Conferència Episcopal Espanyola (www.forumlibertas.com/declaracion-conferencia-episcopal-espanola/) com abans havien fet els nostres bisbes de la Tarraconense (www.forumlibertas.com/nota-los-obispos-catalanes-la-situacion-cataluna/) s’han manifestat en uns termes oportuns i eficaços. Cal reconèixer que no era fàcil. Ambdós textos mereixen ser llegits amb atenció perquè són el fonament de la nostra actuació com a cristians.

En aquests moments cal treballar i donar testimoni per bastir ponts, en primer terme entre els propis catalans, per superar tota intolerància, i també en relació a Espanya. Un mot que fa fortuna, dóna una idea poc emotiva però ben clara del que cal en primer terme: desinflamar. La ferida ha de ser desinflamada perquè es pugui actuar. Concòrdia és un altre tema molt útil per senyalar el què cal. La seva etimologia indica que és aquella qualitat del cor necessària per viure en pau, i en acord. Significa  relació de coincidència harmoniosa, harmonia, conformitat, correspondència, reciprocitat, i  unió, i és tot el contrari de la discòrdia i la discrepància. Ja veieu quantes coses per fer, i quines actituds adoptar per construir-la. És la traducció més exacta de l’amistat civil aristotèlica, aquella virtut dels ciutadans que feia bon servei a la polis, al país.

En termes col·lectius d’e-Cristians i en el sentit expressat en les línies precedents, la Comissió Executiva i el Secretariat General estan convocats per aquest dijous, per decidir aquelles accions escaients per contribuir a bastir ponts i forjar l’amistat civil. Us mantindrem informats, i us demanarem la vostra imprescindible participació en tot allò que ho requereixi.

Tambe us convido a que ens feu arribar, ens proposeu totes aquelles iniciatives a desplegar o participar que s’inscriguin en aquesta línia. Les podeu fer arribar a secretaria@e-cristians.net.

Però a més les exigències de la vida quotidiana continuen, i en concret una de molt important. La continuïtat de ForumLibertas està en risc com mai. Els ingressos per publicitat, més altres aportacions al llarg de l’any, fan que només puguem cobrir els costos fins al 30 de novembre. Si no ho resolem,  caldrà fer suspensió de pagaments, i condemnar al nostre mitjà de comunicació més eficaç, 170.000 lectors únics al mes, a desaparèixer. Seria un cop molt dur. Estem treballant perquè no succeeixi, però fins ara no hem assolit la solució, i el temps passa.

Per aquesta raó us demanem el vostre ajut per evitar el tancament de ForumLibertas, que tindria repercussió sobre el funcionament d’e-Cristians, perquè compartim local i costos. Ajudar a evitar el tancament de Forum Libertas, és ajudar a fer que e-Cristians no entri darrere seu en una situació difícil.

Podeu ajudar:

– Amb un donatiu a e-Cristians

– si és amb una aportació mínimament gran a través de la Fundació: fundsocial.org/donacions/

– fent una subscripció de suport a ForumLibertas: forumlibertas.com/suscripcion-pago/

– I ajudant-nos a aconseguir publicitat. En aquest cas adreceu-vos a admin@e-cristians.net.

 

Una vegada més, moltes gràcies per la teva col·laboració.

 

Josep Miró i Ardèvol

#AraConcòrdia

#AraConcòrdia

Subscriu-te al Butlletí

Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha