Carta Setmanal de Josep Miró i Ardèvol: Concòrdia, dificultats i confiança

Estimat amic/Estimada amiga,

 

L’última enquesta del CEO sobre la independència permet observar com els catòlics estem pràcticament partits per la meitat, uns a favor i els altres en contra. És una excel·lent ocasió perquè mostrem com podem construir la concòrdia.

 

En efecte, la concòrdia que és aquella virtut del cor que ens permet viure plegats cercant la comprensió mútua i treballant en comú en allò que és possible, no exigeix renunciar a les pròpies conviccions. L’únic que demana és capacitat per escoltar, dialogar, dur a terme un debat racional i intentar entendre la posició de l’altre. Des de la perspectiva cristiana aquestes actituds haurien de veure’s beneficiades pel mandat de fraternitat i amor que en teoria ens professem. El poble de Déu que viu en la comunió no pot incórrer en la brutal contradicció que al mateix temps visquem enfrontats.

 

D’aquí que el primer àmbit per reconstruir la concòrdia al nostre país pot començar sòlidament si aconseguim practicar el diàleg entre nosaltres des de com a mínim el respecte i encara millor des d’un sentiment de fraternitat.

 

Si comencem a dur a terme aquesta tasca, el nostre exemple pot irradiar sobre el conjunt de la societat catalana i aquest seria un servei solidari i extraordinari que podem dur a terme.

 

Com ja us he comentat en anteriors cartes, hem assumit aquesta concòrdia com un dels fonaments del nostre treball junt amb altres entitats cristianes del nostre país.

 

Com sabeu demà dijous (9 de novembre) a les 19:15h. tenim una primera trobada a la nostra seu amb aquells que esteu interessats en aquest àmbit. A partir d’aquí, començarem a treballar amb altres associacions i grups amb l’objectiu de desenvolupar activitats públiques després de les eleccions i que s’estendran al llarg de l’any que ve. A més dels esdeveniments presencials, buscarem tenir una forta presència a internet directament i també per mitjà de Catòlic. Però no massa.

 

Aprofito l’avinentesa per adreçar-vos un dels últims vídeos que hem penjat a Catòlic. Però no massa: https://www.facebook.com/CatolicPeroNoMassa/. Ens agradarà rebre els vostres comentaris.

 

Ara com ara, el nostre principal problema és de naturalesa financera. També us ho he comentat en altres ocasions, amb una escassa acollida, per cert. La situació és prou difícil com perquè segurament ens veiem obligats a convocar una assemblea extraordinària per a la primera quinzena de desembre per tractar exclusivament aquesta qüestió. Si això fos així, prèviament us faríem arribar un resum de quina és la situació.

 

Dit tot això, crec que és el meu deure cridar a l’esperança i la confiança en el que som capaços de fer i de transformar. Sabeu tan bé com jo que el Nou Testament està farcit de referències sobre com les dificultats ens han d’alegrar perquè són proves que milloren la nostra fe. És així com hem d’afrontar la realitat perquè aquesta és precisament la condició del cristià: la plena confiança en la providència de Déu Nostre Senyor Jesucrist.

 

Una salutació afectuosa en Crist,

 

Josep Miró i Ardèvol

 

Subscriu-te al Butlletí

Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha

ForumLibertas.com

ForumLibertas.com