Carta Setmanal de Josep Miró i Ardèvol: Concòrdia. Seguim als nostres bisbes

Benvolgut/Benvolguda membre d’e-Cristians,

Sol·licito el teu interès per la nota del 16 d’aquest mes dels bisbes de Catalunya. Conté una sèrie d’indicacions que hem de tenir en compte en l’hora present de Catalunya, i que a més són molt apropiades per emmarcar la nostra campanya sobre la concòrdia.

Pots trobar aquí el text  complet del qual m’agradaria remarcar alguns punts:

  • L’esforç per refer la confiança, la cohesió social, i la concòrdia, de totes les persones que viuen a Catalunya.
  • La necessitat de cercar una solució justa que sigui mínimament acceptable per a tots al   problema polític que viu Catalunya.
  • Diàleg des de la veritat, amb generositat i recerca del bé comú.
  • La necessitat que els parlamentaris impulsin els mecanismes democràtics per a la formació d’un nou govern de la Generalitat perquè actuï amb responsabilitat envers tots els col·lectius del país especialment els més necessitats.
  • Preocupació per la presó preventiva d’alguns antics membres del govern i d’alguns dirigents d’organitzacions socials, sense entrar en debats jurídics, demanem una reflexió serena per propiciar el clima de diàleg que tant necessitem i la consideració a les circumstàncies personals dels afectats.
  • Els nostres bisbes defensen la legitimitat moral de les diverses opcions sobre l’estructura política de Catalunya que es basin en el respecte de la dignitat de les persones i dels pobles i siguin defensades de forma pacífica i democràtica.
  • Petició als catòlics per ser instruments de pau i reconciliació

Sigui quina sigui la posició política de cadascú, si fas l’exercici de situar els conceptes abocats pels bisbes de Catalunya  un darrere l’altre, en especial els conceptes subratllats en negreta, obtindràs un bon marc de referència per efectuar judicis i treballar des d’un judici catòlic. La situació que vivim és també una prova per verificar si la nostra fe és més forta que les ideologies, o pel contrari està supeditada a ella. Em permeto suggerir-te la lectura de Mateu 5, 1-16.

e-Cristians continuarà treballant en la línia de la concòrdia, la confiança i el bé comú, guiats per la fe a la cerca de la veritat.

Rep una cordial salutació,

Josep Miró i Ardèvol

Subscriu-te al Butlletí

¿Quieres decirnos algo?

Tu nombre (obligatorio)

Tu email (obligatorio)

Tu teléfono

Tu mensaje

Accepto la política de privacidad

Per utilitzar CAPTCHA, has de tenir tenir instal·lada l'extensió Really Simple CAPTCHA.

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

Per utilitzar CAPTCHA, has de tenir tenir instal·lada l'extensió Really Simple CAPTCHA.