marsingular single s-category-documents s-category-informacions s-author-none">

Carta setmanal de Josep Miró i Ardèvol: Dues declaracions d’e-Cristians, la situació de Catalunya i davant les properes eleccions

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

Una tasca important dels cristians és esforçar-se a analitzar la realitat des de la perspectiva de l’Evangeli, des del fet que Jesucrist és el camí, la veritat i la vida. Sovint no és una tasca fàcil, i no ho és en la majoria de vegades perquè les nostres respectives ideologies seculars condicionen i deformen la consciència cristiana. És tot un símptoma de l’enorme treball intern i col·lectiu que cal realitzar per viure la fe de manera conseqüent. Només el treball fratern en grup, el diàleg respectuós entre les diferents posicions, la voluntat de posar-se en la pell de l’altre pot contribuir a fer que la perspectiva cristiana es faci evident, i aquesta, en uns temps conflictius, és més necessària que mai perquè és l’única resposta que es fonamenta en l’amor.

La Comissió Executiva d’e-Cristians ha fet un gran esforç per intentar dur a terme aquest judici cristià sobre una qüestió que tant ens divideix com és la de l’actual situació de Catalunya. Al final ens n’hem sortit i la setmana passada us donàvem a conèixer com a primícia el seu resultat en forma de declaració. És també una pauta per a l’acció posterior. No és per tant només un relat que ajudi a construir la pròpia reflexió, sinó una guia per treballar.

Ara us adjuntem una segona declaració davant les eleccions del 10-N que en l’actual polarització política tampoc ha estat fàcil, però pensem que paga l’esforç haver treballat per assolir-la. El Poble de Déu, l’Església no ha de romandre en silenci perquè el tema presenti múltiples arestes que provoquen ferides. Ella precisament és a la història per guarir-les. Desitjo que la declaració et pugui ser útil.

Ho sabeu tan bé com jo que e-Cristians depèn per la seva actuació de les persones que s’han fet sòcies. Us crido a que ens ajudeu incorporant nous associats a la missió.

FER-SE SOCI

Subscriu-te al Butlletí[hidden idioma "CA"]
[hidden tipo "Boletín"]

Accepto la política de privacitat

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha