Carta Setmanal de Josep Miró i Ardèvol: el Congrés dels Diputats vol aprovar una llei sobre l’eutanàsia

Ja haureu estat assabentats de la iniciativa del PSOE de promoure una llei sobre l’eutanàsia. De moment ha passat el filtre de la presa en consideració però això no significa que s’aprovi, o almenys que s’aprovi en els termes que es pretenen. S’hi oposen el PP i la UPN, i estan a favor el propi PSOE, Podemos, el PNB i els partits independentistes catalans. Ciutadans manté una insòlita posició en un tema tan determinant com aquest. De moment predica l’abstenció. Donada la fase del procés això tant pot voler dir que no vol mullar-se, cosa que seria de lamentar, com que està disposat a fer que es tramiti la llei malgrat que no estigui disposat a donar-li suport. Està per veure i en aquest sentit l’opinió que generi a partir d’aquest moment en relació a aquest partit és decisiu. Si Ciutadans vota amb el PP, la llei no prosperarà. El tema de l’eutanàsia es presta molt al debat que coincideix sobre el primer valor de tots, que és el de la vida, i també sobre l’evitació del sofriment. Us convido a seguir la informació i opinió que ForumLibertas va publicant sobre aquest tema. També us convido a que sigueu actius amb aquesta alerta perquè pot influir sobre el vot final de Ciutadans.

Aquesta qüestió tan important de l’eutanàsia obliga a l’Església i a tots els cristians a una reflexió: sabíem que era un tema que estava permanentment sobre la taula, coneixíem pels mitjans de comunicació com la tesi favorable prosperava en la societat. Malgrat això, la presència de l’alternativa de la vida en l’espai públic ha estat molt minsa. Si no hi ha acció i alternativa, només queda la reacció i aquesta difícilment guanya.  No estic atorgant responsabilitats a res ni a ningú, ni criticant, perquè els primers en no haver fet les coses ben fetes som nosaltres. Malgrat que ens hem ocupat de l’eutanàsia en manta ocasions i que ForumLibertas hi ha dedicat molta atenció, no hem dut a terme una acció regular i sistemàtica. La raó que hagi estat així és clara i senzilla, mai hi ha hagut un petit nucli de persones interessades que mantingués el fil de continuïtat al llarg del temps. Només que 4 o 5 persones s’haguessin trobat una estona una vegada al mes per valorar les  novetats i proposar algunes iniciatives, campanyes a la xarxa, cartes al director, conferències i taules rodones, articles als mitjans de comunicació, etc., nosaltres almenys hauríem fet la nostra feina.

ACTE PER LA CONCÒRDIA “EL REMEI ÉS LA CONCÒRDIA”, 2 DE JUNY, A LES 20H., A LA PARRÒQUIA DEL REMEI (PL. DE LA CONCÒRDIA, 1, BCN)

RECORDA-HO. CONVIDA A FAMILIARS, AMICS I SALUDATS. NO POTS FALLAR.

Subscriu-te al Butlletí

Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha

ForumLibertas.com

ForumLibertas.com