marsingular single s-category-informacions s-author-none">

Carta Setmanal de Josep Miró i Ardèvol: El pessebre de Barcelona i el sexe a l’escola. Dues qüestions importants

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

El pessebre de Barcelona, i més enllà d’ell la celebració del Nadal a l’espai públic, s’ha convertit en un veritable cavall de batalla.

Una primera contesa ha estat guanyada. Tot el projecte d’Ada Colau de fer desaparèixer la festa de Nadal de Barcelona, transformant-la en una fosca celebració del solstici d’hivern que tenia com a personatge central el “Senyor Hivern”, encarnat per un ninot aposentat al bell mig de la Plaça Catalunya, i on tot l’ambient nadalenc quedava difuminat, llums, música, per evitar que Barcelona celebrés, com les altres grans capitals d’Europa, amb llum i color el Nadal, ha fracassat. L’Ajuntament retira la celebració del Senyor Hivern i comença a facilitar que les lluminàries recuperin importància a la ciutat. Queda ara un tema pendent: el pessebre municipal de la plaça de Sant Jaume que en la seva representació, i any rere any, ha donat lloc a abundoses protestes. Com saps, vam escriure a l’alcaldessa demanant respecte per la tradició, la cultura i el sentit artístic. Hem donat suport a aquesta iniciativa amb una campanya d’alertes a l’alcaldessa que si encara no has signat, et convido que ho facis. Signar petició. És decisiu que el Nadal a Barcelona recuperi amb naturalitat el que és la festa que recorda el naixement de Jesús i la data a partir de la qual comença a comptar el nostre calendari.

És molt greu el que està succeint a l’escola pública per l’allau de propostes que arriben des de fora avalades per la Generalitat i l’Ajuntament per transformar la bona educació sexual en una ideologia que vol despertar la sexualitat dels nens i nenes en edats immadures, com orientar-les a pràctiques que no corresponen a l’escola fomentar, i que segresten els drets dels pares a l’educació moral i religiosa dels seus fills.

Volem constituir un grup de treball per actuar en aquest terreny. Ja hi ha persones que s’han manifestat interessades i voldria ara fer una crida per ampliar-les. Apunta’t aquí.

Et recordo la molt interessant conferència i col·loqui amb Mn. Joan Costa i Bou, expert en Doctrina Social de l’Església i Delegat de Pastoral Social i Caritativa de l’Arquebisbat de Barcelona, sobre un tema de màxima actualitat: “Emergència climàtica: què hi podem fer els cristians?”.  Serà el dia 27 de novembre, a les 19:30h. a la Parròquia Ntra. Sra. del Pilar (c/ Casanova, 175). Pots veure més informació de l’acte aquí.

Subscriu-te al Butlletí[hidden idioma "CA"]
[hidden tipo "Boletín"]

Accepto la política de privacitat

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha