marsingular single s-category-documents s-category-informacions s-author-none">

Carta Setmanal de Josep Miró i Ardèvol: El sopar serà l’11 de juny, si Déu vol

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

Com sabeu, les circumstàncies sanitàries ens han portat a ajornar el sopar del 20è. Aniversari d’e-Cristians previst pel 28 d’abril. La nova data prevista és l’11 de juny, dia que garanteix la participació del nostre Cardenal Mons. Joan Josep Omella. Per tant, et prego que reservis aquesta data i et demano que amb temps contribueixis al seu èxit organitzant una taula entre familiars i amics. Es tracta en definitiva d’aplegar per una nit, que serà de celebració i alhora projecció de futur, a 8 persones. Si no pots arribar a aquesta xifra, intenta fer mitja taula i en tot cas, vine i participa personalment.

Vull remarcar-te ara uns fets que han succeït aquest passat diumenge i que posen en relleu la necessitat d’una organització com és e-Cristians.

El passat dia 8, diverses parròquies de Barcelona, en concret al barri de Sants, Gràcia, Les Corts, així com la Sagrada Família i el Temple del Tibidabo es van veure agredits per grups que responien a la crida d’Arran d’actuar contra els temples. Van ser pintades, intents o interrupcions de la missa dominical, llançament de bombes de fum, insults i despropòsits. Aquestes incidències també es van produir a altres indrets de Catalunya, com al monestir de Sant Cugat, a la ciutat de Lleida i a Tarragona.

 

Els autors d’aquestes agressions, els qualificatius i pancartes utilitzades incideixen de ple en dues potencials figures delictives. La d’impedir la llibertat religiosa i de culte, i el delicte d’odi. Els autors en cap manera se n’han amagat perquè han fet públiques amb imatges les seves agressions tot celebrant la iniciativa. Fins i tot Arran, organització de la CUP, ha fet un manifest per emmarcar els actes vandàlics amb un títol ben explícit “Serem el vostre apocalipsi”.

És evident que la nostra reacció, la dels catòlics, no pot basar-se en l’odi, ni tan sols el ressentiment. Sabem perfectament que professar la fe en Jesucrist té conseqüències d’aquesta mena. Però alhora, en una societat democràtica que vol dir plural, tenim dret a ser respectats i a que se’ns respectin les llibertats comuns a tots els ciutadans, i si això no succeeix per dignitat cívica, de manera responsable i ferma hem d’exercir-los. Per aquesta raó e-Cristians emprendrà una sèrie de mesures davant les autoritats del país i de les instàncies de govern per garantir que un grup que té presència al Parlament de Catalunya, i que fins i tot governa en alguns municipis, deixi d’actuar d’aquesta manera i sigui capaç de fer una autocrítica en nom de la necessària consciència.

Aquesta mena d’iniciatives que duem a terme no les realitza ningú més i són necessàries perquè és inacceptable que les nostres parròquies, sacerdots i centres de culte es vegin reiteradament vituperats i agredits per persones que no saben el que és el respecte.

Subscriu-te al Butlletí[hidden idioma "CA"]
[hidden tipo "Boletín"]

Accepto la política de privacitat

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha