Carta Setmanal de Josep Miró i Ardèvol: L’eutanàsia ja està aquí

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

El Congrés dels Diputats ha pres en consideració per una àmplia majoria la tramitació d’una llei sobre l’eutanàsia i el suïcidi assistit per iniciativa del nou govern socialista. Només s’hi han oposat el Partit Popular i Unión del Pueblo Navarro (UPN). Sorprenentment Ciudadanos, que tenia presentada una iniciativa pròpia basada en les atencions pal·liatives i que havia anunciat la seva abstenció, també va votar a favor. És evident que en les qüestions d’ordre moral i antropològic no existeixen diferències entre aquest grup i el PSOE. Acordada la presa en consideració, ara s’iniciarà la tramitació de la llei que es resoldrà al llarg de la tardor. Sense entrar aquí en més detalls (podreu trobar nombroses anàlisis i informacions a ForumLibertas), sí que cal dir almenys dues coses: primera, els supòsits que defineix d’entrada el projecte són molt genèrics i en aquest sentit són una eutanàsia i un suïcidi assistit molt més “generosos” que els d’Holanda. La segona consideració és que la nostra societat té una especial tendència a incomplir la llei en favor propi. Només cal recordar l’abús que es feia de la primera llei sobre l’avortament malgrat que estava basada en una perspectiva restrictiva atorgant drets al no nascut i establint supòsits d’excepció per aquests drets, en la pràctica Espanya es va convertir en un paradís de l’avortament lliure. Només el fet que aconseguíssim després de molts anys portar al Dr. Morín als tribunals, els va impel·lir a canviar una llei que acollís les pràctiques tan lliures que es duien a terme. Tenim el risc que amb l’eutanàsia succeeixi un fet semblant. Al mateix temps la seva vigència a càrrec de la Seguretat Social situarà en un segon pla a les cures pal·liatives, com ja ha succeït en els països en què està aprovada. I aquest és un anunci terrible per a tots. D’altra banda, el dret de l’objecció de consciència, que reconeix la llei basada en el registre previ, és un instrument de pressió perquè aquesta no s’exerceixi donat que molts facultatius de la Sanitat Pública tindran temor a les conseqüències d’oposar-se al que la direcció de la Sanitat Pública hospitalària desitja.

La resposta de les persones que defensen la dignitat de la vida i en particular la dels cristians, és molt important. Servirà aquesta iniciativa per despertar les consciències endormiscades que es camuflen en el dia a dia per no assumir els reptes que planteja a la voluntat de Déu unes institucions i una cultura hegemònica acristiana? Serem capaços d’afrontar amb un testimoni col·lectiu els nous ídols?

Des d’e-Cristians actuarem per promoure una resposta el més àmplia i conjunta possible en relació a aquesta llei que emmascara nombrosos perills i grans discriminacions socials. Només cal recordar com a Portugal, amb una iniciativa més garantista que l’espanyola, no va prosperar en part pel vot en contra del partit comunista, que considerava que la seva aplicació sense haver desplegat al 100% les cures pal·liatives el que feia era pressionar a la gent amb menors ingressos per emprendre el camí de la mort.

Us demano ja des d’ara que col·laboreu activament amb les iniciatives que es despleguin en la necessària resposta i també que ens feu arribar aquelles propostes que considereu que poden tenir interès. Ho podeu fer a secretaria@e-cristians.net.

 

Subscriu-te al Butlletí

Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha

ForumLibertas.com

ForumLibertas.com