Carta Setmanal de Josep Miró i Ardèvol: Sentència del Tribunal Suprem sobre el cas Morín

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

 

S’ha fet pública la sentència del Tribunal Suprem sobre el cas Morín. En aquest enllaç podràs trobar una àmplia informació fidedigna. L’actual sentència és paradoxal en el sentit que si bé redueix d’11 a 3 la consideració d’avortaments il·legals, en la sentència recorreguda, la condemna era de 18 mesos de presó i altres tants d’inhabilitació professional. Malgrat la reducció del nombre de delictes, el Tribunal Suprem manté el còmput global de la condemna a augmentar la penalització per cada delicte comès.  Ha sigut un procés llarg i costós que ha posat en relleu dues coses. Una de com n’és de difícil que es produeixi una condemna per un avortament il·legal, i també que la iniciativa empresa ha de servir per desmantellar una xarxa de clíniques molt especialitzades en avortaments en avançat estat de gestació i que havien arribat a ser un lucratiu negoci. No voldria deixar passar per alt l’ocasió d’esmentar una tràgica paradoxa que es fa més amb el pas del temps. La sanció per a un avortament il·legal oscil·la entre 1 i 6 mesos com a molt, i a més la figura penal de l’avortament ha quedat molt i molt limitada. Una baralla entre un home i una dona que no doni peu a lesions però sí signifiqui un acte violent contra ella, pot significar més de 2 anys i per tant l’ingrés a presó. També comencen a ser freqüents les penes de presó per maltractament animal. És evident que no estic expressant la meva disconformitat sobre el règim de càstig de la violència en el cas de la dona, o en l’altre cas ben diferent; el de la protecció dels animals, el que subratllo és la minsa consideració que té l’ésser humà no nascut pel que fa a la seva protecció legal i l’escàs interès que aquest brutal desequilibri desperta. En aquesta situació trobem part de la resposta a la greu crisi de les pensions. I és que tot error, tota vulneració de la llei natural, comporta conseqüències.

El cas Morín ha posat en relleu com és d’important la continuïtat del treball i disposar dels recursos materials i personals necessaris.

Us convidem a participar en l’acció de la frase que formarà part dels cartells de la campanya per la concòrdia. Escriu-nos a secretaria@e-cristians.net indicant si prefereixes: “Fem concòrdia” o “El remei és la concòrdia”.

 

Rep una cordial salutació,

Josep Miró i Ardèvol

Subscriu-te al Butlletí

Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha

ForumLibertas.com

ForumLibertas.com