Carta Setmanal de Josep Miró i Ardèvol: Vine a l’acte per la concòrdia, per l’amistat civil a Catalunya

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

Tractar sobre la concòrdia és avui una tasca difícil al nostre país. Per a uns la concòrdia no és possible perquè consideren als altres els màxims exponents de tot el que de negatiu es pot imaginar. Els adjectius que s’utilitzen canvien en funció de si un està alineat amb la independència o en el constitucionalisme. Però la desqualificació integral de l’altre és comuna. Són sentiments molt exaltats que si es queden instal·lats, ens faran molt de mal com a societat. Hi ha un altre gruix de gent que nega la major: “A Catalunya no hi ha necessitat de concòrdia perquè tot funciona bé i no passa res fora d’uns quants exaltats”. Si això fos així, el diàleg sobre el conflicte actual seria molt més fàcil i el grau d’agressivitat i desqualificació del que pensa diferent seria molt més minoritari.

Providencialment, la majoria de les persones sí que creuen necessari que reconstruïm un clima de concòrdia sense que això signifiqui renunciar a les pròpies idees polítiques. Som persones que tenim posicions diferents però que les manifestem amb consideració i respecte, i que fins i tot ens esforcem per entendre al que pensa en termes oposats als nostres. Aquesta és una bona base que no pot romandre passiva i que per tant cal mobilitzar.

El ferment d’aquesta mobilització per la concòrdia ha de ser vist pels cristians com un compromís personal. Tenim el deure; és a dir no tenim cap més remei, cap excusa si som coherents amb el seguiment de Jesucrist de practicar-la i promoure-la.

L’acte del dia 7 d’abril a les 20h. a la parròquia del Remei a la Pl. de la Concòrdia de Les Corts és un gest necessari en el que et demano que participis. Un gest a favor de la concòrdia. Només si som capaços de desplegar iniciatives d’aquest tipus podrem recuperar l’amistat civil a Catalunya.

I en aquest sentit donar-te una bona notícia, finalment disposem dels recursos necessaris per dur a terme la campanya de grans cartells “Fem concòrdia” a fi de dur-la a les places i als carrers.

Amb el desig de poder-te saludar el dia 7, rep una cordial salutació.

 

Subscriu-te al Butlletí

Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha

ForumLibertas.com

ForumLibertas.com