Carta setmanal de Josep Miró i Ardèvol

Benvolguts amics/Benvolgudes amigues,

Us vull parlar aquesta setmana dels grans eixos de treball d’e-Cristians:

– Perspectiva de gènere. Obrir i promoure el debat en la societat, els mitjans de comunicació, i després en les institucions polítiques, sobre la perspectiva de gènere en dues línies precises: què és realment i quines són les seves conseqüències. Un debat racional i en termes seculars.

Catòlic. Però no massa. Actuar sobre la majoria de la població: els catòlics no practicants; això és batejats (molts confirmats) que es defineixen com a catòlics, malgrat posseir altres opcions, i estar distanciats, i crítics -poc o molt- amb l’Església. El primer objectiu és arribar a ells i socialitzar. El segon és despertar el seu interès, motivar-los perquè pensin i visquin amb més coherència la seva identitat, perquè elevin la seva importància en la seva valoració. La via triada per e-Cristians per a aquests objectius és la xarxa social de Facebook per construir una comunitat que dialoga centrada a Catalunya (garantir la condició de concentrar per aconseguir incidència social: objectiu 10.000 seguidors, per arribar als 40.000).

– Promoure un corrent social cristià organitzat en el si de la societat. Per construir la confluència de persones i grups catòlics; practicants i no practicants; cristians, i en general de tots aquells que comparteixen la cultura i antropologia cristiana; dels catòlics, de fe i de cultura, per aconseguir una presència en l’espai públic, que superi l’actual atomització cristiana, i les exclusions mútues, amb una quàdruple finalitat:

  • Promoure l’aplicació de la doctrina social de l’Església en les institucions polítiques i tenir capacitat d’incidir en elles, així com en les institucions de la societat civil.
  • També duem a terme aplicacions concretes en el camp de la solidaritat obrint noves vies: Barris Solidaris i el Programa de Lideratge Jove, adreçat a joves que ni estudien ni treballen.
  • Construir i promoure un projecte cultural que sorgit de la concepció cristiana és el millor per a tota la societat, i sigui alternativa a l’hegemonia de la cultura de la desvinculació, i la ideologia Gender LGBTI.
  • Com sabeu Forum Libertas és fonamental. A partir d’aquesta setmana contem amb la col·laboració en castellà de Philippe Ariño, que aporta des de França una experiència personal nova i diferent sobre l’homosexualitat (recordareu que la seva  intervenció en un acte de la pastoral de Joves de la Diòcesi de Barcelona, va provocar un intent de censura, i uns atacs que són incompatibles amb la Llibertat d’Expressió).

– Subratllem la importància de la revitalització de la comunitat cristiana, especialment família, parròquia, escola, que alhora està molt lligada a la missió d’evangelitzar; som cristians també en la mesura que evangelitzem. H contribuïm en allò que és possible, donem resposta a allò que se’ns és demanat, si bé la resposta no està a la nostra mà.

I tingueu sempre present que podem treballar, actuar, en la mesura que col·laboreu amb el vostre temps, i amb la vostre aportació econòmica.

ELS SOCIS SÓN LA BASE DE LA NOSTRA FORÇA.

 

Una salutació ben cordial,

Josep Miró i Ardèvol

#AraConcòrdia

#AraConcòrdia

Subscriu-te al Butlletí
Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

Nom

e-Mail

Missatge

Introdueix els següents caràcters: captcha

Please leave this field empty.