Vivim uns moments difícils… Carta setmanal de Josep Miró

Benvolguts companys d’e-Cristians, amics que seguiu les nostres activitats:

Vivim uns moments difícils, molt. Europa, el nostre horitzó de certesa, s’ha transformat en el contrari; arreu la societat sembla esquinçada entre els seguidors d’una elit liberal –cosmopolita i una resposta social- identitària que amb facilitat cau en la reacció i el xovinisme. La resposta no està dissortadament en cap de les dues, si bé ambdues contenen part de raó.

A Catalunya i Espanya tot és encara més confús. La corrupció que tot ho degrada sembla interminable, i Catalunya s’encamina cap a un trencament que encara no és gens clar si serà molt traumàtic, o simplement ridícul. Cap de les dues opcions convenen perquè ens faran retrocedir.

En les circumstàncies actuals un dels errors més importants que es poden cometre és tancar-se en les fràgils seguretats personals, la feina, la família, el cercle d’amics, convençuts de que això ens protegeix a nosaltres i les nostres creences, i assegura la formació moral i religiosa dels nostres fills i nets. No és a això al que hem estat cridats, no és així com assolirem solidesa, continuïtat. “Ara Senyor mira com ens amenacen i concedeix als teus servents la valentia d’anunciar la seva paraula”, podem llegir als Fets dels Apòstols (4, 29). Les amenaces d’avui han creat transfons temorós de manifestar-se. Però camí és tot el contrari. Presència, testimoni, iniciativa, acció, organització i recolzament mutu.

Necessitem un renaixement, i una regeneració que només el fonament cristià té capacitat d’inspirar, si es manté fidel.

Les grans institucions catalanes (Generalitat i Ajuntament de Barcelona) estan dominades per una mena de cultura “progressista” que fa que un president de la Generalitat faci campanya a favor de l’escola pública, com si fos un ciutadà més, mentre que Ada Colau considera que atempta als drets humans reclamar prioritat pels refugiats cristians, quan poques setmanes abans van acordar atorgar aquesta condició als refugiats que fossin homosexuals.

No podem quedar-nos mirant. La única resposta possible és continuar treballant més i millor des de baix i en un doble pla. L’estricament vinculat a la fe, procurant l’evangelització, i especialment el retorn dels batejats, i en el pla social, cultural i polític, organitzant en el si de la societat un gran corrent que aplegui aquells que comparteixen respostes basades en criteris cristians, i que aplega no només als creients sinó també als que ho comparteixen només des de la raonabilitat de les propostes.

Cal dir-ho clar. És el procés de descristianització el que està destruint els fonaments que han fet possible els millors anys de la vida europea, i que també estan en el fonament de l’especificitat i benestar de Catalunya.

La resposta a aquesta situació serà l’eix conductor de la nova assemblea anual, que celebrarem el 10 de juny a les 9:30h. En la seva primera part, que és oberta a tothom i amb possibilitat de participar, es basarà en un diàleg que tindrà com a fil conductor Catòlic. Però no massa, a partir de les aportacions de persones destacades que us concretarem més endavant. En la segona part per als associats d’e-Cristians, farem el rendiment de comptes del curs, i presentarem les línies de treball futures. També en aquest cas la nostra activitat com sempre està oberta a qui vulgui seguir-la com a oïdor.

Com sempre, us saludo amb afecte fraternal i estic a la vostra disposició,

Josep Miró i Ardèvol

 

ASSEMBLEA ANUAL DE SOCIS D’E-CRISTIANS

Dia: dissabte, 10 de juny de 2017, a les 9:30h.

Lloc: Palau Macaya (Ps. St. Joan, 108, Bcn)

 

9:30 Inscripció a l’Assemblea

10:00 Taula Rodona i diàleg: Catòlics però no massa?

11:15-11:30 Coffee break

11:35 Presentació activitats 2016-2017 i projectes 2017-2018

12:45 Presentació i aprovació de comptes

13:15 Renovació de càrrecs

13:45 Cloenda

 

Es prega confirmació: 93.206.08.83 o secretaria@e-cristians.net

 

#AraConcòrdia

#AraConcòrdia

Subscriu-te al Butlletí
Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

Nom

e-Mail

Missatge

Introdueix els següents caràcters: captcha

Please leave this field empty.