Carta Setmanal Josep Miró i Ardèvol: Innovar des de la fidelitat

Hi ha països en els que s’està vivint una revifada extraordinària de grups, persones i mitjans que duen a terme una acció evangelitzadora feta sobre nous formats i experiències. En definitiva, es tracta de mantenir la fidelitat en allò que constitueix el nucli de la fe, i trobar i aplicar noves formes de presentar-la i comunicar-la d’acord amb els temps que vivim i els coneixements que posseïm. En un ordre diferent, també registren esforços notables per fer-se presents en el debat cultural en el vell mig de la societat. Països com EEUU i França, per citar-ne només dos, aporten diferents experiències del més gran interès. Remarco tot això per senyalar que l’adversari més perillós per superar el declivi del cristianisme a casa nostra és el conformisme, i el seu gran aliat la passivitat i la rutina.

En aquesta línia d’innovar des de la fidelitat estem posant en marxa 4 grups de treball, per treballar sobre: 1. La concòrdia (ja iniciat). 2. Catòlic. Però no massa (és a dir l’evangelització dels catòlics no practicants). 3. La crítica i l’alternativa a la perspectiva de gènere. 4. Promoure el sentit de les grans festes religioses, que inicialment seria una campanya centrada en el proper Nadal.

Dues més tenen un caràcter temptatiu: 1. Turisme religiós. Disposem d’un ampli i detallat estudi sobre el turisme religiós dut a terme fa més d’un any per la nostra associació per encàrrec de la Diputació de Barcelona. Després dels canvis polítics que s’han produït, aquest projecte no ha estat implementat. Volem veure la viabilitat d’emprendre iniciatives en aquest sentit. Pensem que és bo per a la difusió de l’experiència religiosa i en general també per al país. 2. Treballar en torn a la definició d’un projecte per a Catalunya inspirat en la doctrina social de l’Església que comencés per una qüestió prèvia, la de la transformació de l’actual marc de referència cultural i moral, que exclou d’entrada tota aportació cristiana a la vida pública sota el criteri que ha de quedar confinada a la més estricta intimitat. De totes maneres, com dic, aquests dos últims grups estan encara en fase de considerar la seva viabilitat.

Et convido a participar en alguns d’ells i si vols informació més detallada sobre les seves característiques, escriu-nos a secretaria@e-cristians.net. Només els cristians actius poden transformar el món.

El proper dia 28 (diumenge) de gener a les 19:30h. faré una conferència i posterior col·loqui a la Parròquia de la Concepció. El tema és: Què passa amb Europa i el Cristianisme? Em plaurà molt que puguis assistir-hi.

També vull recordar-te la reunió del grup de treball sobre la concòrdia del proper dia 23 de gener a les 19:30h. a la seu d’e-Cristians.

Rep una cordial salutació,

Josep Miró i Ardèvol

Subscriu-te al Butlletí

Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha

ForumLibertas.com

ForumLibertas.com