Catalunya tindrà dues lleis diferents sobre la discriminació. Carta setmanal de Josep Miró

Benvolguts companys i amics d’e-Cristians,

Al Parlament de Catalunya  es pot produir un fet ben exòtic i ben preocupant  com a signe de la mentalitat que ens governa. Dit breument: s’inicia la tramitació d’una llei contra la discriminació, una qüestió complexa, i que ja va reclamar e-Cristians, quan es tramitava  una llei cenyida només a la discriminació de les persones GLBTI. Ens semblava, i la realitat ho ha demostrat, que hi havia col·lectius més necessitats i menys protegits de la discriminació, i que calia abordar tot el conjunt, i no només un. En fer-ho així es corria un altre risc: transformar la no-discriminació en un tracte de privilegi com així ha estat. La nostra iniciativa -governava en Mas i CiU- no va prosperar i la llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia es va aprovar. Ara 2 anys i mig després sí es farà, però l’exòtic, el sorprenent, és que aquesta llei contra la no-discriminació que integrarà a tots els grups del població que la pateixen, no integrarà la llei que tracta sobre els GLBTI com seria lògic. Per tant, Catalunya en tindrà dues, una per a les persones GLBTI i una altra per a la resta d’humans (semblaria una discriminació, si no fos celebrada pels discriminats). La raó de la dualitat és ben senzilla: els drets, prerrogatives, règim sancionador, avantatges del grup GLBTI és molt superior a la resta, perquè en realitat la primera legislació estableix  privilegis que no s’atreveixen a estendre’ls a d’altres grups discriminats. El nostre Parlament acordarà i el Govern aplicarà un ordenament jurídic que defineix discriminats de primera classe i de tercera. És arbitrari i injust. Ens agradaria que tantes entitats com hi ha, afortunadament, que treballen a favor de la justícia social i la no-discriminació es pronunciessin.

Hem estat cridats per la Comissió del Parlament a formular la nostra opinió cosa que farem i a més com sempre amb solidesa tècnica. Veurem en què para, però he de dir que no tenim interlocutors polítics fiables en el sentit de compartir punts de vista. En els darrers anys han anat desapareixent persones i grups.

Hem endegat una campanya al carrer amb 2000 cartells amb el lema Solidaritat amb els més perseguits. Ada Colau: acollir als refugiats cristians no és “vulnerar” els Drets Humans, com a signe manifest davant la declaració de l’alcaldessa afirmant que donar prioritat als cristians és anar contra els Drets Humans. Tot plegant fa patir veient la persecució genocida a l’Orient Mitja dels nostres germans en la fe. I recordeu que  necessitem ajut per pagar-la com ja hem dit. Podeu fer el vostre ingrés al c/c. núm.: ES53-0182-0171-8302-0153-7577

I tercera qüestió: recordeu que el 10 de juny de 9,30h. a 13,45h. celebrem l’Assemblea d’e-Cristians que s’obrirà amb un interessant diàleg sobre el tema Catòlics, però no massa, a càrrec del periodista i escriptor Antoni Puigvert i de l’economista, professor de IESE i ex secretari d’Estat Alfredo Pastor. Per què la immensa majoria de qui es declara catòlic no practica  i es manté allunyat de l’Església? Parlem-ne. Després d’aquesta taula rodona passarem comptes del que hem fet i dialogarem sobre la situació de la societat, la d’e-Cristians, i les línies de treball pel curs vinent.

Us desitjo una bona setmana i us crido a participar. A ajudar.

#AraConcòrdia

#AraConcòrdia

Subscriu-te al Butlletí
Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

Nom

e-Mail

Missatge

Introdueix els següents caràcters: captcha

Please leave this field empty.