CinemaNet organitza un cicle de cinefòrums sobre “Lluitadors per la justícia, la llibertat i la dignitat de les persones”

Davant el mal, davant la injustícia, hi ha qui aparta la mirada i pren el camí fàcil, per descomptat, però també hi ha un altre tipus de persones: les lluitadores. Aquelles que, des de la seva circumstància particular, eleven la veu i l’acció per fer d’aquest món un lloc més just, més lliure o més digne. Aquests herois quotidians són els protagonistes del cicle que CinemaNet, junt amb l’Oratori de Bonaigua, proposa per als divendres del 29 de setembre al 27 d’octubre.

Els cinc cinefòrums que composen el Cicle de Lluitadors per la Justícia, la Llibertat i la Dignitat de les persones tindran lloc a la sala d’actes de l’esmentat oratori -situat al carrer Jiménez Iglesias número 1, a Barcelona- els dies 29 de setembre i 6, 13, 20 i 27 d’octubre. Totes les sessions començaran a les 19:30h, estaran obertes al públic i seran gratuïtes fins a completar l’aforament de la sala.

Les projeccions són actes oberts a totes les persones que desitgin assistir-hi, sense limitació d’edat ni condició. La Universitat de Barcelona concedeix crèdits per als seus alumnes que assisteixin a les sessions. La introducció a les sessions la realitzarà Daniel Arasa, director de CinemaNet, periodista, doctor en Humanitats i Ciències Socials, i cada sessió inclourà una presentació a càrrec d’un moderador.

Les pel·lícules i temes a tractar en cada sessió són els següents:

  • 29 de setembre: Amazing Grace, de Michael Apted. Narra la història de William Wilberforce, parlamentari britànic pioner en la lluita contra l’esclavitud al segle XVII. Dirigirà la sessió Josep Mª Caparrós, catedràtic emèrit de la UB, exdirector de Film Història, vicepresident de CinemaNet i autor de 40 llibres de cinema i Història.
  • 6 d’octubre: Hotel Rwanda, de Terry George. La cinta segueix a l’amo d’un hotel que, enmig de la bogeria del genocidi tutsi de 1994, obre el seu establiment com a refugi. Presentarà la pel·lícula Guillermo Altarriba, periodista, col·laborador en diversos mitjans i coordinador del web de CinemaNet.
  • 13 d’octubre: Selma, d’Ava Duvernay. La pel·lícula mostra la marxa de Martin Luther King de Selma a Montgomery, i serà presentada per Isabel Alenza: comunicadora, periodista i membre del jurat dels Premis Família.
  • 20 d’octubre: Sophie Scholl: Els últims dies, de Marc Rothermund. Narra la valenta resistència de Scholl -única dona membre del grup La Rosa Blanca- davant el règim nazi durant la II Guerra Mundial. Dirigirà la sessió José García, doctor en Filosofia i Lletres per la Universitat de Colònia, crític de cinema a la premsa alemanya i autor de llibres com Cristianos contra Hitler y La Iglesia y el nazismo.
  • 27 d’octubre: Un home per a l’eternitat, de Fred Zinnermann, film que recorre la vida de Sant Tomàs Moro i la seva pugna amb el rei Enric VIII. Presentarà la pel·lícula Daniel Arasa: periodista, doctor en Humanitats i Ciències Socials, director de CinemaNet, ex professor de la UPF i la UAO, Síndic de Greuges de la UAO i autor de nombrosos llibres d’Història.

Col·laboren l’Obra Social la Caixa, la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, Endesa i la Universitat de Barcelona.

Més informació:

Daniel Arasa, director de CinemaNet Tel. 626.619.537 daniel@cinemanet.info

Subscriu-te al Butlletí

Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha

ForumLibertas.com

ForumLibertas.com