e-Cristians respon a l’article de Público que el qualifica de lobby

El president d’e-Cristians, Josep Miró i Ardèvol, ha enviat una carta al diari Público en relació a la notícia ‘Los nuevos ‘lobbies’ ultraconservadores españoles: cuáles son y como actúan’ publicada en aquest diari amb data 16 de febrer de 2018 per aclarir algunes afirmacions que, segons el membre del Consell Pontifici per als Laics, no són certes.

Miró i Ardèvol aclareix que e-Cristians “no té ni ha tingut mai res a veure amb Hazte Oír” i que “circumscriure la nostra activitat de més de 15 anys al cas Morín és una caricatura de la realitat només atribuïble a la mandra”, ja que “la nostra organització té com a eix les aplicacions de la doctrina social de l’Església”. En aquest sentit, el president d’e-Cristians recorda l’última actuació de l’organització que representa, la campanya en curs “Fem Concòrdia”.

En la seva carta, aclareix a més que e-Cristians no es va sumar a cap demanda contra el doctor Morin, “sinó que la va iniciar presentant una querella i un testimoni protegit. La justícia en el marc de l’actual legislació ens ha donat raó”.

De la mateixa manera afirma que “està totalment injustificada” la incorporació d’e-Cristians a una informació sota l’etiqueta: ” ‘lobbies’ ultraconservadors espanyols” o “incloure’ns en la definició” grups antiderechos i fonamentalistes religiosos”. En aquest sentit Miró i Ardèvol aclareix que e-Cristians no és un lobby i que no “tenim una altra concepció que la de la doctrina social de l’Església”.

“Defensem La Declaració Universal de Drets Humans i els pactes sobre els mateixos de Nacions Unides” -afegeix-, “si tot això a vostès els sembla fonamentalisme és que tenen un problema amb el pluralisme i la democràcia; nosaltres no en tenim cap”.

Finalment, la carta afegeix que e-Cristians sí que considera que l’avortament “és un dany per al no nascut, la dona i la societat, i que forma part del problema i no de la solució”.

Sobre la persona de Miró i Ardèvol:

D’altra banda, el president d’e-Cristians aclareix alguns punts que afirma l’article de Público sobre ell: “no sóc ni he estat membre de la ACDP”, “he estat i no sóc des de fa més de tres anys director de l’Institut d’Estudis del Capital Social”, “subratllar que l’activitat política ha ocupat onze anys dels meus més de trenta anys de vida professional”, i finalment recorda que “els meus punts de vista són ben coneguts per la meva col·laboració habitual a la Vanguardia des de 1990 i en molts altres mitjans al llarg d’aquests anys. A més, aquestes opinions estan exposades i sistematitzades en els meus llibres, i per a res s’ajusten al qualificatiu de l’encapçalament del seu article, llevat que per a vostès siguin fonamentalistes tots els que no comparteixen la perspectiva de gènere i no idolatren l’avortament”.

Subscriu-te al Butlletí

¿Quieres decirnos algo?

Tu nombre (obligatorio)

Tu email (obligatorio)

Tu teléfono

Tu mensaje

Accepto la política de privacidad

Per utilitzar CAPTCHA, has de tenir tenir instal·lada l'extensió Really Simple CAPTCHA.

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

Per utilitzar CAPTCHA, has de tenir tenir instal·lada l'extensió Really Simple CAPTCHA.