El claretià català Josep Maria Abella, nomenat bisbe auxiliar al Japó

El Sant Pare Francesc ha nomenat el missioner claretià català Josep Maria Abella bisbe auxiliar de l’arquebisbat d’Osaka, al Japó. El nomenament l’ha fet públic la Santa Seu aquest dissabte al migdia. El pare Josep Maria Abella va ser el màxim responsable mundial dels Missioners Claretians durant 12 anys, del 2003 al 2015. El pare Abella va néixer a Lleida el 1943. Va ingressar als missioners claretians i es va formar a Catalunya, des d’on va ser destinat al Japó el 1969. Després de diverses responsabilitats en el Govern General dels Missioners Claretians, el 2015 va tornar al Japó on era rector de la Catedral d’Osaka.

 

 
El provincial del Missioners Claretians de Catalunya, el pare Ricard Costa-Jussà, destaca que la comunitat claretiana a Catalunya “rebem amb joia l’anunci d’aquest nomenament del Papa Francesc” i li desitja “coratge en aquest nou servei”.

 

 
El pare Costa-Jussà remarca que és “un nomenament de pastor en un poble al que ha servit, del que s’ha fet seva la llengua, i en el que ha viscut al llarg de molts anys de la seva vida i d’acció claretiana”. Aquest contacte amb el Japó, i també amb Catalunya, “el va mantenir viu al llarg dels anys de servei en el Govern General de la Congregació de Missioners Claretians com a Prefecte d’Apostolat i Superior General”. Alhora, “va optar per retornar a l’acció claretiana al Japó al finalitzar la seva responsabilitat a Roma” i ara “li arriba aquest nomenament i un nou servei a l’Església, que li es demanat i confiat en l’Església que fa camí al Japó on s’ha arrelat com a missioner claretià”.

 

 
Josep Maria Abella i Batlle

El pare Josep Maria Abella i Batlle va néixer el 3 de novembre de 1949 a Lleida. Després de completar els estudis de Filosofia i Teologia a la Facultat de Teologia de la Companyia de Jesús a Sant Cugat del Vallès va ser destinat al Japó. Va fer la primera professió com a Missioner Claretià el 22 d’agost de 1966 i la professió perpètua el 8 de desembre de 1972. Va ser ordenat sacerdot el 12 de juliol de 1975.

 

 
Després de la seva ordenació sacerdotal va ocupar-se dels següents serveis pastorals: coadjutor de la Parròquia de Midorigaoka a la Diòcesi de Nagoya (1975-1977); conseller de la Delegació (1976-1981); director d’asil Uminohoshi a l’arquebisbat d’Osaka (1981-1984); rector de la parròquia de Hirakata a l’arquebisbat d’Osaka (1981-1988); director de la Institució Escolar (1981-1991); director d’Asylum Akenohoshi a la diòcesi de Nagoya (1989-1992).

Subscriu-te al Butlletí

Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha

ForumLibertas.com

ForumLibertas.com