IX Jornades sobre la història de l’Església i la religiositat al Monestir de les Avellanes

Els propers dies 9 i 10 de juliol tindrà lloc la IX edició de les Jornades d’Història de l’Església i la Religiositat del Monestir de les Avellanes, que se centrarà en el tema “Entre el cel i la terra: vida eterna, mort i rituals als monestirs medievals”.

 

A través de 8 conferencies, impartides per especialistes de reconeixement internacional, es presentaran diverses aproximacions al tema de la mort i el més enllà, examinant també les actituds medievals cap a la mort, els rituals funeraris, i les preparacions per al Judici Final, des de diversos punts de vista, com són la història, l’art, la litúrgia, els textos i l’arqueologia.

 

Com cada any, les conferències i els debats estaran complementats per diverses activitats relacionades amb el tema de les actuals jornades: la vida eterna i la mort a l’època medieval. Concretament oferim una visita guiada a alguns panteons i espais funeraris del Comtat d’Urgell. Finalment, no pot faltar el nostre anual sopar medieval que enguany tindrà com a temàtica un àpat funerari de la baixa edat mitjana i que estarà seguit d’una actuació teatral al claustre del monestir. Aquestes activitats pretenen aproximar a un públic més ampli la història de l’Església i la religiositat.

 

Dates: 9 i 10 de juliol de 2018

 

Activitats del programa:

  • 8 conferències i debats
  • VII Sopar Medieval “Els rituals funeraris a taula: recreació de l’àpat que feren els monjos del monestir de Santa Anna de Barcelona, el 10 de juliol de 1402 en commemoració de la mort de fra Pere Umbau”
  • VII Concert Nocturn al Claustre: “Cor de Cambra Absis” amb el concert “Tempus Fugit”
  • Visites guiades:
   • “Reflexions sobre l’evolució dels espais sepulcrals al Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes”
   • “Panteons i espais funeraris dels Comtes d’Urgell a Balaguer”

 

Inscripcions obertes:

 

Oferta d’allotjament:

 

Més informació: http://www.monestirdelesavellanes.com/jornades-historia/

Descarregar programa

 

Subscriu-te al Butlletí

Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha

ForumLibertas.com

ForumLibertas.com