Jornada d’Infància Missionera: “Atreveix-te a ser missioner”

Francisco Lerma, missioner de la Consolata bisbe de Gurué (Moçambic); el director nacional d’OMP, Anastasio Gil; i Aaron Fernández -un nen d’un petit poble de Conca que va ser missioner de Ekumene amb la família a Méjico-, van presentar aquest matí la Jornada d’Infància Missionera a la seu nacional d’OMP.

El testimoni d’Aaron va subratllar el protagonisme dels infants en aquesta Obra Pontifícia. Aquest jove de 14 anys -enviat amb la seva família a la missió quan tot just tenia 9- va recordar els seus dubtes i pors en arribar a Mèxic. “Jo pensava,« ¿a on hem vingut, per què de tantes famílies espanyoles Déu ens ha enviat a nosaltres? »” Però Aaron es va anar “ficant en el dia a dia i veient Déu en la missió” i al seu retorn va ser ” dolorós “deixar els seus amics de” allà “. Aquest jovenet ho té clar: “la missió no depèn de l’edat o el lloc on es desenvolupi, només cal ser valent”.

Per la seva banda, monsenyor Lerma va subratllar el “ambient missioner que es respirava a Espanya” en els anys 50 i com aquesta sensibilitat missionera que estava present en les famílies, les escoles i les parròquies van ser regant “la llavor cristiana i missionera rebuda en el Baptisme “. Aquest “missioner bisbe”, com s’autodefineix, va descriure la presència de grups d’Infància Missionera a totes les parròquies de la seva diòcesi (una diòcesi de 42.000 quilòmetres quadrats i al voltant de dos milions d’habitants) i com aquests grups ensenyen als nens a preocupar per altres més necessitats ia anar assumint compromisos concrets, fins i tot d’ajuda econòmica.

El Fons Universal de Solidaritat de la Infància Missionera, gràcies a la col·laboració dels nens de tot el món, va ajudar el 2017, amb 16.941.176,76 ?, a sostenir 2.858 projectes d’educació, sanitat i evangelització de la infantesa. Espanya va contribuir amb 2.764.424,95 ?, demostrant una vegada més la solidaritat dels nens espanyols amb les necessitats d’altres nens del món. Anastasio Gil va subratllar la generositat d’Espanya, gràcies a la qual es van recolzar 490 projectes d’Infància Missionera.

La major part de les ajudes d’Infància Missionera les rep el continent africà, on s’han finançat 1.552 projectes amb més de 10 milions d’euros. El bisbe de Gurué, és testimoni en primera persona del bé que es fa als nens gràcies a l’ajuda de la Infància Missionera a Moçambic (52.000? Del Fons de Solidaritat van anar a aquest país el 2017). Aquestes ajudes han arribat, entre d’altres, a l’orfenat Arco Iris de Gurué, on s’atenen entre 40 i 50 nens orfes, sobretot a causa de la sida.

Entre les activitats que OMP organitza cada any per promoure la Jornada de la Infància Missionera, destaca aquest any la convocatòria d’un concurs de còmics, la entrega de premis tindrà lloc el proper dissabte al centre recreatiu Micrópolix (Madrid). L’acte de lliurament de premis estarà presidit pel director d’OMP i comptarà amb el periodista Javi Nieves com a conductor. Els guanyadors dels tres premis per categoria (6 a 9 anys i 10 a 12) pertanyen a Albacete, Badajoz, Zamora, Navarra, La Corunya, i Màlaga. Com va recordar el director de OMP, “els nens ens han desbordat”; el Jurat ha hagut de seleccionar els guanyadors entre 300 finalistes de 60 diòcesi.

La Jornada d’Infància Missionera tindrà el seu punt culminant en l’Eucaristia que se celebrarà diumenge que ve 28 en el Col·legi Stella Maris La Gavia de Madrid, i que retransmetrà la 2 de TVE. La Missa serà presidirà per monsenyor Francesc Cerro, bisbe de Còria-Càceres i membre de la Comissió Episcopal de Missions; i concelebraran el director d’OMP i el bisbe de Gurué. Els nens guanyadors del concurs oferiran els seus còmics durant les ofrenes.

Subscriu-te al Butlletí

Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha

ForumLibertas.com

ForumLibertas.com