La Fundació Pere Tarrés i l’Editorial Claret presenten el llibre “Animació de la Fe en el Lleure”

Els esplais i caus són espais privilegiats on s’educa als infants i joves en valors, entre les quals hi ha la interioritat i l’espiritualitat, i poden afavorir experiències religioses. El dret a l’espiritualitat dels nens i nenes està recollit en diversos articles en la convenció dels drets de la infància de l’ONU (1989). Amb l’objectiu d’oferir una guia per ajudar als educadors i educadores en aquest procés, la Fundació Pere Tarrés i l’Editorial Claret van presentar el passat dimarts 2 d’octubre el llibre Animació de la Fe en el Lleure. Formació per a educadors/es en el Lleure, escrit per Juanjo Fernández.

Durant la presentació, Rafael Ruiz de Gauna, director de Relacions Institucionals, Formació, Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés, va destacar que “el fet religiós és un element important en la cohesió social i el creixement de les persones” i, per això, “és important oferir aquests espais d’interioritat i contemplació”.

Per Mons. Francesc Pardo, bisbe de Girona, aquest llibre “dóna resposta preguntes tan importants com: per què cal educar en la fe en el lleure? Com es pot fer aquesta animació de la fe en el lleure?”. Mons. Pardo va voler insistir que “educar la dimensió religiosa o espiritual és educar en valors” i que des les entitats de caire religiós “hem de formar joves perquè siguin acompanyants i animadors de la fe”.

Finalment, Juanjo Fernández, autor del llibre, va destacar les similituds entre la figura de Jesús i la dels monitors i monitores com el sacrifici, l’estima als altres i la seva entrega. També va remarcar que “el benestar de l’infant passa per educar en la interioritat ja que el contrari seria educar-lo en la superficialitat. I la fe és aquest regal extraordinari que tenim el privilegi d’educar”. L’autor també va explicar que el llibre serveix “per apropar per primera vegada als nens i nenes episodis de la Bíblia, de l’Evangeli” que es poden treballar a través “d’activitats, de l’eucaristia, la pregària, el bon dia, cançons, tallers, danses, excursions o jocs”.

El llibre és una proposta pedagògica on a través de dibuixos, esquemes i textos senzills alhora que profunds, s’apropa la visió cristiana per descobrir i viure la fe i ofereix un material de qualitat perquè els monitors i monitores treballin la fe amb els seus infants i comparteixin celebracions comunitàries, el missatge d’amor de Jesús de Natzaret i l’educació en els valors cristians.

 

Subscriu-te al Butlletí

Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha

ForumLibertas.com

ForumLibertas.com