La Mare de Déu de la Cinta retorna al muntell de les Verges de Deltebre

Entranyable acte al Muntell de les Verges de Deltebre, al tram final de la desembocadura del riu Ebre, el que es va viure dissabte amb la col·locació d’una nova columna amb la imatge de la Mare de Déu de la Cinta com estava l’any de la seva inauguració al 1969. Aquesta històrica restitució, reivindicada per la Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta, s’ha pogut fer realitat gràcies a les gestions dels alcaldes de Deltebre i Tortosa, Lluís Soler i Meritxell Roigé, que van presidir la jornada.

Mossèn Joan Guerola, rector de la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de La Cava-Deltebre, va ser l’encarregat de beneir la columna amb la imatge i membres de la Societat Musical l’Espiga d’Or de Deltebre d’interpretar l’Himne de la Cinta cantat per tots els assistents. El confrare Joan Otero va recopilar una història que es remunta al 1969 quan es van col·locar i beneir en aquell indret les imatges de la Virgen de Montes-Claros, del Pilar i de la Cinta, patrones de Reinosa, Saragossa i Tortosa respectivament.

El Muntell Gros o Muntell de les Verges és una duna fluvial de quatre metres d’alçada situada al marge esquerre del riu, sent el punt més alt del Delta de l’Ebr. Posteriorment algunes d’aquelles verges van desaparèixer sent substituïdes per unes altres. Per culpa del pas dels anys i per algun acte de vandalisme les imatges es van malmetre i van necessitar una remodelació i condicionament de l’espai per part de l’ajuntament de Deltebre amb set nous monòlits amb les diferents advocacions marianes i que representarien les comunitats autònomes per on passa el riu Ebre: la Verge de Montesclaros de Cantàbria, la Verge de la Penya de França de Castellà-Lleó, la Verge de la Valvanera de la Rioja, la Verge d’Arantzazu del País Basc, Santa Maria La Real de Navarra, la Verge del Pilar de l’Aragó i la Verge de l’Assumpció de Catalunya.

 

 

Subscriu-te al Butlletí

Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha

ForumLibertas.com

ForumLibertas.com