La pregària és la força dels cristians. Carta Setmanal de Josep Miró

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

Quan rebis la meva carta setmanal estarem a punt que el nostre país visqui un moment particularment difícil, amb més incerteses que seguretats, i amb més possibilitat de divisió i conflicte que de pau i cohesió. No veieu amb aquesta introducció cap presa de posició política i sí la voluntat de descriure alguns factors evidents de l’escenari en el qual ens trobarem a partir de l’1 d’octubre. Perquè moltes vegades el que no es té prou en compte és que després d’aquest dia vindrà el 2, el 27, el 8 de desembre i molts altres. I les condicions en les quals es desenvolupi la nostra vida són essencials. És allò que l’Església defineix com a bé comú.

En aquest context tan difícil penso que la declaració de la Conferència Episcopal Española, que segueix el fil de la dels bisbes de la Tarraconense, senyala el bon camí des de la consciència catòlica. Ho resumeixo. En primer terme una crida a la pregària que és, en massa ocasions se’ns oblida, la gran força dels cristians. Segon, la gravetat de la situació. Tercer, la crida a dialogar des de la veritat. Abans de voler establir aquest diàleg per transaccionar i negociar, és necessari assumir que cadascuna de les posicions confrontades té una part de la veritat, més gran o més petita, però una part. Com en un mirall trencat es tracta de recomposar de la millor manera possible els trossos i retornar-li la forma. Si aquest esperit presideix la política, si ningú es creu amb la possessió de la veritat absoluta mundana, tot anirà millor. Cal recordar una condició elemental de la democràcia i el pluralisme. La primera existeix perquè hi ha diverses visions de la realitat, és a dir de la veritat. I la pràctica democràtica no és altra cosa que articular-les totes elles de la millor manera possible.

Aquesta tasca, aquest criteri d’assumir que en les coses de la terra només tenim parcel·les de veritat hauríem d’impel·lir-ho als cristians. Trametre’l al conjunt de la societat perquè almenys des d’ella i des de la força de la civilitat poguéssim refer tot allò que està malmès.

e-Cristians és una manifestació clara i concreta de com podem tenir una presència en la vida pública des del servei a l’Església i superant els criteris polítics que cadascú pot tenir individualment. El bé més preuat que cal preservar és la unitat dels catòlics ja de per si molt malmesa. No ajuden a aquesta les actituds d’alguns sacerdots, religiosos i religioses que avantposen la seva particular ideologia a la necessitat de preservar la unitat que com bé explica el propi Jesús és la condició necessària perquè el poble de Déu no quedi destruït.

Ajuda’ns a fer que la feina d’e-Cristians sigui més potent i més coneguda.

VULL SER SOCI

VULL SER DONANT

VULL SER VOLUNTARI

VULL SER COL·LABORADOR

 

#AraConcòrdia

#AraConcòrdia

Subscriu-te al Butlletí

Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha