L’Editorial Claret publica la Lectio Divina Quaresma 2020, un mètode per acostar-se a la Paraula de Déu, de Josep Roca

La Quaresma ens recorda el camí que fem cap a la Pasqua, cap a la trobada amb Jesús ressuscitat, amb Jesús viu. És un temps de preparació de la Pasqua, de renovar a fons la nostra fe, de penitència i de valorar més l’austeritat. En aquest context, l’Editorial Claret ha publicat la Lectio Divina Quaresma 2020, amb reflexions del missioner claretià Josep Roca.

La Lectio Divina és una lectura amb esperit de pregària amb la Bíblia. És un mètode per acostarse a la Paraula de Déu i endinsar-se millor en el seu significat a través d’una lectura orant de la Paraula. És una manera de llegir la bíblia, mirant d’anar adquirint la mateixa forma de pensar i de sentir de Jesús. Es tracta d’acostar-se a Déu a través de la seva Paraula i deixar que aquest mostri la seva voluntat. El mètode que proposa és la lectura, la meditació…per provocar que la paraula de Déu interpel·li a cadascú donant-li una resposta en concret de la seva situació en cada moment. És la manera en que Déu ens parla i respon en les circumstàncies concretes de cada dia.

La Lectio Divina és una lectura reflexiva que consta de sis passos: la preparació per rebre
l’Evangeli, la lectura de l’Evangeli; la meditació  per reflexionar sobre què transmet a cadascú el text llegit; l’oració en què es promou el diàleg amb Déu; la contemplació per aturar-se en el que s’ha sentit; i l’acció que consisteix en concretar en la vida tot allò que s’ha après amb la lectura. La Lectio Divina Quaresma 2020 és una guia en format llibre que ajuda a fer aquest exercici espiritual cada dia durant el temps de Quaresma.

L’edició publicada conté una reflexió per a cada dia de la Quaresma. Cada jornada inclou el text de l’Evangeli que marca el calendari litúrgic i unes meditacions per acompanyar cadascun dels sis passos de la Lectio Divina.

Lectio Divina Quaresma 2020
Josep Roca, CMF
Pàgines: 116
https://bit.ly/2u3RA3T

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha