Les Parròquies de Montornès presenten la seva web

El 27 de gener, Mossèn Oriol Gil Termes, rector de les Parròquies de Sant Sadurní i de la Mare de Déu del Carme, de Montornès del Vallès (Barcelona), va presentar als seus feligresos la nova web d’aquestes parròquies, la qual està a la disposició de les gairebé 16.500 persones que habiten al municipi.

Durant aquesta trobada, Mn. Oriol va comentar que “Aquesta eina de comunicació permet adaptar el missatge de l’Evangeli a les noves tecnologies i té com a objectiu ‘Informar i formar’, tant als que ja pertanyen a les nostres parròquies com als que voldran acostar-se i, potser, integrar-se en elles.”

Així mateix, va donar a conèixer el seu pla global de comunicació, en el qual es va presentar el nou logotip d’aquesta comunitat catòlica i l’eslògan “És el que som”. Va dir que: “No es tracta de ‘fer coses com a cristians i catòlics’ sinó ser-ho veritablement. De fet, el lema té dos significats. D’una banda, si volem que la nostra vida sigui meravellosa i plena d’obres d’amor, primer hem de ser profundament cristians; per l’altre, el més bell de les nostres parròquies és la gent i les sinergies que entre tots estem creant: totes les famílies, amb els seus fills, els matrimonis, cansats però il·lusionats, els nens que volen aprendre, els ancians de fe provada o els immigrants i necessitats que són estimats i ajudats. En definitiva, és com un lema programàtic, ja que ens pot ajudar a redescobrir la bellesa de ser cristià”, va insistir.

En aquesta mateixa línia, les parròquies s’ofereixen a arribar i cuidar a tots els membres de la família, perquè, seguint els ensenyaments de l’Evangeli, tinguin una vida plena (Jn 10,10). Com emfatitza Mn. Oriol, “Nosaltres prioritzem molt la família. De fet, posem la família en el centre, i som propositius, donem idees perquè pares i fills es trobin i descobreixin o redescobreixin l’amor de Déu, que vol beneir-los a tots.”

Un altre punt destacat que desitja transmetre aquesta web és l’acolliment, ja que com comenta aquest rector, “rebem amb alegria a tot el que ve i l’acompanyem en el viatge de la seva vida, es trobi en el moment de fe que es trobi. Déu dona la llibertat per a allunyar-se o acostar-se a Ell i a l’Església. Aquí acollim i proposem una vida. És molt bonic i apassionant veure com persones i famílies concretes, amb noms i cognoms, recalculen el seu projecte. Aquest seria, en resum, el nostre missatge”, conclou.

Contingut i característiques tècniques

La web de les Parròquies de Montornès és completament responsive (és a dir, que es visualitza perfectament en tota mena de dispositius), està dissenyada amb cura i compta amb imatges summament cridaneres i textos que poden contribuir a millorar la vida dels usuaris. Per exemple, en la secció Articles que ajuden, els visitants podran llegir i descarregar-se en pdf textos enriquidors, pràctics i d’una pàgina i mitja, realitzats per diferents autors. Per part seva, en el Blog del mossèn apareixen les reflexions que mensualment Mn. Oriol compartirà amb la comunitat, sobre temes tan importants com fe, matrimoni, família i educació. Un altre apartat destacat és Un cafè amb el mossèn, que permet contactar amb aquest sacerdot, per a xerrar sobre qualsevol tema, de manera oberta, relaxada i, per descomptat, absolutament confidencial.

Aquest espai digital disposa a més a més d’informacions útils sobre els horaris de les misses de diumenge i de la resta de la setmana; un calendari amb les diferents activitats que es duen a terme, com els cursos de catequesis per a les diferents edats; l’acompanyament a les persones grans o soles, o els serveis que presta Càritas. També inclou enllaços a altres webs d’interès i, com no podia ser d’una altra manera, als perfils d’Instagram i Facebook d’aquesta comunitat catòlica.

“L’Església està viva, destaca Mn. Oriol, i volem continuar construint una societat millor. Una web com aquesta ens permet estar més prop de les persones, oferir-los el que fem i, sobretot, el que som. I com que tenim Déu amb nosaltres, no volem ni podem deixar d’oferir la vida plena i renovada que Ell ens comunica.”

La web de les Parròquies de Montornès pot visitar-se a www.parroquiesmontornes.org i està disponible en català i castellà. A més, pot descarregar-se en forma d’app a https://parroquiesmontornes.beezer.com/

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha