L’escola religiosa reconvertida a pública perdrà la seva capella

El Col·legi Immaculada Concepció de Barcelona, ​​que era una escola religiosa, obrirà el setembre vinent com una escola de titularitat pública. Oferirà 450 places des de P3 fins a 4t d’ESO a l’Eixample, una de les zones de la capital catalana amb més demanda d’oferta pública.

Les famílies de l’escola podran mantenir la plaça i l’equip docent podrà seguir exercint en el mateix centre. És l’acord a què han arribat el Consorci d’Educació de Barcelona i la titularitat de centre, que també inclou un lloguer de les instal·lacions per als pròxims 15 anys i prorrogable.

Es tracta del primer col·legi que s’acull a la possibilitat de traspassar-se com a públic després de l’aprovació del decret de maig que obria la porta a aquesta solució per a escoles concertades en zones d’alta demanda de places públiques. Segons ha explicat el conseller d’Ensenyament, aquest canvi no respon a la “voluntat” del Consorci “d’expansió”, sinó d’adequació de la realitat. Bargalló ha destacat que per “qüestions diferents”, ja sigui la crisi econòmica o “un canvi d’actitud social i generacional” ha crescut la demanda de places públiques i que les diferents administracions “no poden donar-li l’esquena”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, ha destacat que és la primera vegada que un col·legi concertat religiós queda absorbit per la xarxa pública i ha posat en valor el fet que sigui fruit d’un acord que permet “fer coincidir interessos”, ja que l’escola tenia menys demanda i patia per la viabilitat del projecte, mentre que el Consorci necessita més escoles en un barri com l’Eixample, amb pocs solars disponibles.

La Capella de l’escola de la Immaculada Concepció constitueix un bé artístic, cultural i religiós, però, es vol destruir per fer un gimnàs. L’Ajuntament projecta transformar l’esplèndida i gran capella en un gimnàs.

No obstant això, una iniciativa a Change.org està recollint signatures perquè això no sigui així. La iniciativa es pregunta “Si la coneguéssim, li horroritzaria la idea. Què no faran malbé per poder fer-ho funcional? Podrien haver triat que fos Sala d’actes, o una Biblioteca, per exemple”.

“Vas ser la meva escola tota la vida. Una escola de l’Eixample barceloní”, afirma la creadora de la iniciativa que assegura que és “xocant” que la nova direcció vulgui destruir la Capella. I assegura: “Ja no és només per sentiment religiós, és salvaguardar un bé cultural” d’un projecte que té més de 140 anys d’història.

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha