Peregrinació a Vic de la Reial Arxiconfraria de la Santa Cinta

El dissabte 1 de juliol tindrà lloc la tercera peregrinació amb motiu del 4rt. centenari de la Reial Arxiconfraria de la Cinta que portarà el nou reliquiari de La Llaçada a la ciutat de Vic on l’any 1938 van anar a parar un gran nombre de tortosins.

 

L’expedició sortirà el dissabte 1 de juliol a primera hora de la capital del Baix Ebre per fer la primera aturada a mig matí a Vic a Casa Girbau, al mateix indret on l’any 1938 foren acollits el grup de tortosins, la fàbrica on va estar molts d’anys la imatge de la Verge de la Cinta que avui és a la Parròquia del Remei, lloc on es dirigirà l’expedició per fer l’acte litúrgic previst per a les 12,30 hores, i on s’espera la presència entre d’altres, del bisbe i l’alcaldessa  de Vic, el deltebrenc Romà Casanova i Anna Erra. Els acompanyaran els Gaiters de l’Aguilot de  Tortosa i La Coral del Remei. La jornada acabarà amb un dinar al menjador del Seminari i la concentració final al Parc dels Tortosins de Vic a les 17,30 hores abans del retorn cap a Tortosa.

 

Programa d’activitats:

11:30 arribada a Vic. Recepció a Casa Girbau pel Sr. Girbau. Acte simbòlic i sentit ja que alli foren acollits i van treballar els tortosins. També alli, a la part exterior de la fàbrica, va estar molts d’anys, la Verge de la Cinta que avui és a la Parroquia del Remei. També hi hauran vigatans tortosins. Profund coneixedor del tema dels “tortosins”, ens parlarà de la seva historia i de la relació Tortosa-Vic que ve de molt lluny.

12:30 entrada en processó a la Parroquia del Remei de la Arxiconfraria de la Verge de la Cinta, la Cort d’Honor de la Cinta, i el nostre Prior portant la Santa Relíquia de la Cinta. Ens acompanyen els Gaiters de Tortosa. Acte seguit missa presidida pel bisbe de Vic Mn Romà, el nostre Prior Mn José Maria Membrado i el pare Ivan Bressan, de la Parroquia del Remei. La Coral del Remei participarà en la missa. Pendent de confirmar l’assistència del bisbe de Tortosa.

14:30 Dinar al menjador del Seminari. Peregrins de Tortosa, els tortosins vigatans i els vigatans tortosins, familiars i amics i tothom que vulgui. 16€

16:00 Visita al Seminari

17:30 Parc dels tortosins. Acomiadament de la expedició.

Subscriu-te al Butlletí

Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha

ForumLibertas.com

ForumLibertas.com