marsingular single s-category-informacions s-author-none">

L’Editorial Claret presenta “La lluita per la llibertat religiosa i de consciència”, d’Eduard Ibáñez, que planteja un repte urgent de la humanitat: protegir la llibertat religiosa

La Llibreria Claret va ser l’escenari, ahir al vespre, de la presentació del llibre La lluita per la llibertat religiosa i de consciència, editat per l’Editorial Claret, de l’autor Eduard Ibáñez. El llibre ens convida a aprofundir en la noció de llibertat, concretament la llibertat religiosa i de consciència, i vol contribuir a divulgar el sentit i la importància d’aquesta com a dret fonamental de tota persona a escollir i practicar unes creences religioses sense patir cap tipus de discriminació, coacció o violència per aquest fet.

L’acte va comptar amb les intervencions de Màxim Muñoz, representant de l’Editorial Claret; Glòria Barrete, periodista a Catalunya Religió i Eduard Ibáñez, autor del llibre. Ibáñez és llicenciat en dret i en filosofia. L’any 2002 va ser nomenat director de l’associació Justícia i Pau de l’arxidiòcesi de Barcelona, que és la seva principal activitat professional fins a dia d’avui. També ha impartit docència en diferents institucions i és president de la Fundació Catalunya Religió i membre del Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona.

L’autor, Eduard Ibánez, conversant amb la periodista Gloria Barrete

Màxim Muñoz va donar la benvinguda als participants i assistents i va expressar la seva satisfacció davant de la publicació de llibres com La lluita per la llibertat religiosa i de consciència, que des d’una inspiració i fonamentació cristiana, sensibilitzen a cristians i no cristians en humanitzar la humanitat. En aquesta línia, va recordar la publicació recent del Docat, la doctrina social de l’Església Catòlica; Canviar el consum per canviar la vida, de Carles Armengol i Déu a Barcelona, de Paris Grau i Jordi Roigé, tots ells editats per l’Editorial Claret.

“Tenim molta feina a fer i per fer-la aquest llibre és molt recomanable, no només per il·lustrar-nos en una situació preocupant, sinó per invitar-nos i ajudar-nos a que ens impliquem activament en la lluita” va dir. Va acabar la seva intervenció amb una perspectiva més esperançada, amb les paraules de Benet XVI citades en el mateix llibre: “La religió pot contribuir de manera preciosa a la recerca dels valors ètics i espirituals compartits per a la construcció d’un ordre social just i pacífic a nivell nacional i internacional” i “que tots els homes i les societats, en tots els àmbits i angles de la terra, puguin experimentar aviat la llibertat religiosa com a camí de pau. ”

La periodista de Catalunya Religió, Glòria Barrete, va anar estirant el fil d’una conversa que va generar un diàleg molt fluid entre ella, l’autor, i fins i tot, el públic present. La periodista va subratllar que, el llibre, malgrat tenir un títol molt tècnic, era molt pedagògic. Glòria Barrete va apuntar en paraules de l’autor que “creure és essencialment un acte de llibertat” i encara més fer-ho en un context hostil. En aquesta línia, l’autor va afirmar que quan s’entra en la profunditat o autenticitat del missatge, el que demana la fe és una adhesió lliure a Déu, de confiança, de voluntat, de decisió i de resposta.

“La creença no és un acte individual entre un mateix i Déu, sinó que necessita de la comunitat, i una de les proteccions és que es tingui present que el fet religiós ofereix una aportació a la cultura, social, solidària, de molts anys de tradició” va afirmar la periodista. En aquest context i tal i com proposa la doctrina social de l’Església, l’autor va destacar la importància de la col·laboració entre confessions religioses i poders públics. “Atacar la possibilitat de compartir públicament, de donar testimoni, evangelitzar…, és atacar la llibertat religiosa” va dir.

Subscriu-te al Butlletí[hidden idioma "CA"]
[hidden tipo "Boletín"]

Accepto la política de privacitat

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha