Presentació del llibre “Eutanasia. Un análisis a la luz de la ciencia y la antropología”

El divendres 31 de gener de 2020 el Institut Santo Tomás de Balmesiana i la Llibreria Balmes. organitzen la presentació del llibre Eutanasia. Un análisis a la luz de la ciencia y la antropología, de Dr. Manuel Martínez Selles, cap de Cardiologia de l’Hospital Gregorio Marañón de Madrid. Serà a les 20.00h. a l’Institut Santo Tomás de Balmesiana (Duran i Bas 9, Barcelona). Presidirà l’acte l’Emm. i Rvdm. Sr. Juan José Omella, cardenal arquebisbe metropolità de Barcelona

Hi intervindran:

  • Dr. Manuel Martínez Selles, autor d’el llibre
  • Sr. Jordi Soley Climent, de la Llibreria Balmes
  • Srta. Memé Alsina Casanova, que parlarà de la seva experiència com a malalta paraplègica

Què és l’eutanàsia?
Quines són les seves conseqüències?
Com saber si un tractament és proporcionat?
Què significa estat vegetatiu?
Per què patir?

Des del seu contacte diari amb el dolor, l’autor tracta sobre la mort, els trasplantaments d’òrgans, la sedació, el coma i l’estat vegetatiu, els sentiments del malalt terminal i de la seva família, els desitjos del pacient, l’acarnissament terapèutic, el suïcidi assistit i les cures pal·liatives: s’endinsa així en l’actual debat sobre la dignitat i la llibertat d’elecció, la qualitat de vida i el sentit del sofriment.

Manuel Martínez-Selles és catedràtic de Medicina i cap de Cardiologia de l’Hospital Gregorio Marañón. Ha estat president de la Secció de Cardiologia Geriàtrica de la Societat Espanyola de Cardiologia, i ha rebut 18 premis nacionals i internacionals de bioètica i cardiologia.

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha