Presentació oficial de l’escultura de la Mare de Déu de la Cinta que serà col·locada a la façana principal de la Catedral de Santa Maria de Tortosa

Els actes de commemoració del quart centenari de l’arxiconfraria de la Cinta de Tortosa han arribat al seu clímax amb la presentació de l’escultura de la Mare de Déu. Un concert de gospel a l’altar major de la catedral va donar la benvinguda a una imatge de la verge de quasi 3 metres d’alçada.

La Reial Arxiconfraria de la Cinta de Tortosa ha desvetallat, per fi, l’escultura de quasi 3 metres de la Mare de Déu. Aquest ha estat un dels moments més esperats del quart centenari de l’Arxiconfraria, pel qual el Papa va decretar un Any Jubilar que s’ha anat celebrant durant tot el 2017.

La imatge de la Verge es col·locarà a la façana principal de la Catedral de Tortosa, a sobre d’un pedestal que sobresortirà uns centímetres del mur. L’artista encarregat de l’obra, el prestigiós escultor Marco Agusto Dueñas, ha volgut respresentar una dona actual. Per això els seu rostre és diferent al d’altres imatges religioses: llavis carnosos, cabells al vent, mirada tendra… Dueñas ha utilitzat marbre de Carrara i ja ha treballat anteriorment en altres escultures a la basílica de Sant Pere del Vaticà o l’Almudena de Madrid.

El proper 10 de setembre la imatge de la Mare de Deu serà beneïda pel nunci apostòlic, el representant del Papa. Abans d’instal·lar-la l’arxiconfraria vol fer-se càrrec de la neteja de la façana per no deslluir l’escultura.

El Cor Carlit Gospel va oferir un concert en honor a la Verge i a la Arxiconfraria. El moment més especial va arribar després de descobrir la imatge, quan van cantar l’himne de la Cinta. El concert va ser enregistrat per Canal Terres de l’Ebre i la Xarxa i s’emetrà aquest dijous i divendres a les 21h de la nit.

#AraConcòrdia

#AraConcòrdia

Subscriu-te al Butlletí

Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha