Primera jornada ‘Un crit a l’esperança': L’addicció, la depressió o el pensament del suïcidi es pot superar si un es deixa ajudar

La jornada s’ha celebrat a la parròquia de Sant Vicenç de Sarrià, i girat en torn a una pregunta fonamental, que va plantejar Daniel Arasa, president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU. “Tenim una societat on no manca, en general, el benestar material -va començar dient a la introducció de l’acte-, però, segons un estudi recent nord-americà a aquell país un 17% dels joves s’han plantejat en algun moment el suïcidi: per què falta esperança?”. A Europa, a Catalunya o Espanya, no és molt diferent.

“No sé si existeixes, però si m’escoltes treu-me d’aquí”. Aquesta oració desesperada, dirigida al desconegut i feta des del fons d’un pou d’addicció i culpa, sortia dels llavis de Raül Eguía quan es trobava al límit del suïcidi. Ho ha explicat en el decurs de la jornada Joves i Família: Un crit a l’esperança, organitzada por la Federació de Cristians de Catalunya i la Plataforma per la Família Catalunya-ONU amb la col·laboració de la Fundació Casa de Misericòrdia de Barcelona.

Eguía ha ofert el seu testimoni -el relat vital de com va aconseguir sortir de la dependència de la pornografia i de l’ansietat- per a ajudar als joves a veure que hi ha esperança si un es deixa ajudar. En la mateixa línia han anat els altres dos testimonis que han participat en la jornada: la pediatra Emma Bellver ha exposat com va afrontar la greu malaltia d’un dels seus fills i la mort d’una de les seves millors amigues, i la jove científica Dolores Bueno va relatar el seu periple a través de la depressió més profunda.

Un de cada quatre patirà malaltia mental

Durant el seu testimoni, Bueno apuntava que “una de cada quatre persones ha patit o patirà una malaltia mental durant la seva vida”, cosa que per a ella significava que una de cada quatre persones “és un superheroi”. La solució comú a que van arribar tots tres ponents passa per la fe, per aixecar la mirada a la passió i resurrecció de Jesucrist, i abraçar amb Ell la Creu. “Jo tenia la idea d’un Déu llunyà, però el vaig conèixer quan li vaig dir «Jesús, que sigui el que Tú vulguis»”, explicava Bellver.

L’acte s’ha completat amb una missa oficiada pel Delegat de Joventut de l’Arquebisbat de Barcelona, Bruno Bérchez, i amb una estona d’oració davant el Santíssim. Tota la jornada es resum com una manera, en definitiva, de donar cos al clam que va llençar el president de la Federació de Cristians de Catalunya, Antoni Comas, durant la seva intervenció: “hem de començar una creuada per a recuperar l’esperança entre la joventut”.

Subscriu-te al Butlletí

¿Quieres decirnos algo?

Tu nombre (obligatorio)

Tu email (obligatorio)

Tu teléfono

Tu mensaje

Accepto la política de privacidad

Per utilitzar CAPTCHA, has de tenir tenir instal·lada l'extensió Really Simple CAPTCHA.

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

Per utilitzar CAPTCHA, has de tenir tenir instal·lada l'extensió Really Simple CAPTCHA.