Que l’Església no parli (o només ho faci quan els hi convé). Carta setmanal de Josep Miró

Escrivia la setmana passada sobre Una realitat de la que no n’ets prou conscient, i acabava amb una frase ben coneguda d’Edmund Burke “Perquè triomfi el mal, només cal que els homes de bé no facin res” a fi de que quedés clar on rau gran part de la responsabilitat.

En aquesta setmana s’ha produït un fet que constata com el problema creix i creix.

Afecta al bisbe de Solsona, Xavier Novell, i el motiu és un text seu “L’amor que esdevé fecund“, comentant l’encíclica Amoris Leticia. Concretament el seu punt 175.

El text que ha provocat una mena de persecució diu així, citant al Papa: “Hi ha rols i tasques flexibles, que s’adapten a les circumstàncies concretes de cada família, però la presència clara i ben definida de les dues figures, femenina i masculina, crea l’àmbit més adequat per a la maduració del nen“. I afegeix el bisbe: “Jo em pregunto si el fenomen creixent de la confusió en l’orientació sexual de força nois adolescents no serà causa que” – i torna la citació del Papa- “en la cultura occidental, la figura del pare estaria simbòlicament absent, desviada, esvaïda. Fins i tot la virilitat semblaria qüestionada?”. I acaba Novell: Recomano que tots els pares i mares, especialment aquells que esperin nous fills i/o esteu educant en la infància, llegiu amb atenció aquestes pàgines, les converseu i les useu per millorar en la tasca més important de la vostra vida: ser pares”.

Això és tot. Doncs l’Alcalde de Cervera, el més agressiu de tots, ha comés el despropòsit d’anunciar que platejarà en el proper ple de l’Ajuntament la declaració del bisbe “persona no grata” per les seves paraules, a més de criticar-lo desaforadament, en una reacció que vist del que es tracta resulta  d’un notable histerisme. Preguntar-se per la confusió en l’orientació sexual dels adolescents, et poden “desterrar” d’una població. Et pregunto, quin país estem deixant que construeixin. Hi ho fa l’alcalde de l’Ajuntament de la població que cada any té com a festa grossa l’Aquelarre, una exaltació de les bruixes i el mateix Satanàs, el retorn a la negritud.

Cal afegir que aquest alcalde, Ramon Royes, era de la ex CDC, avui PDECat . A qui li pot estranyar que la seva intenció de vot en la última enquesta sigui del 10%?

També s’hi ha abonat el mateix ajuntament de Solsona, però sense anar tant lluny. I l’Observatori contra l’Homofòbia, una entitat privada però pagada al 100% per la Generalitat li ha faltat temps  per  denunciar-lo a l’administració per homòfob (torneu a llegir el text del bisbe si us plau, i reflexioneu ). Els funcionaris han dit, és clar, que no hi ha cap motiu, però la pedra està llançada i una sèrie de mitjans l’han multiplicat.

És una clara demostració que ens imposen uns límits tan estrictes que per les veus catòliques la llibertat d’expressiu no és un dret sinó una concessió.  Tot això forma part de la intimidació per aconseguir una Església domesticada, que es dediqui només a atenuar amb la seva solidaritat les contradiccions del sistema, sense qüestionar-ne les causes. L’alcalde de Cervera de l’ex CDC hagués callat com un mort, si els catòlics, i l’Església no fossin marginals, perquè estimats amics, el vot és el vot, i el vot és per al que l’hi treballa. I això és la terra i no el cel.

Sense respostes adients, sense organització i presència, la intimidació i arraconament anirà a més. És tant fàcil.

El major problema és que aquesta realitat està lluny de ser assumida, com us deia en la meva carta anterior. No hi ha una consciència real; és a dir que es tradueixi en l’acció que els catòlics i l’Església són avui contraculturals, no per voluntat pròpia, sinó perquè la cultura hegemònica així els considera. Som tot el contrari que establishment, encara que masses segueixen pensant en aquests termes. És fins a cert punt un problema d’alienació, de confusió de la realitat.

Et convido a fer el primer pas per transformar aquesta realitat que castiga la transmissió de la fe, i danya a tota la societat. Vine i col·labora. I pots començar acudint a l’Assemblea del dia 10 de juny, per dialogar sobre el què hem fet, fem i volem fer. T’espero a les 9,30h. del matí al Palau Macaya (Ps. de Sant Joan 108, Bcn).

Rep una cordial salutació.

#AraConcòrdia

#AraConcòrdia

Subscriu-te al Butlletí
Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

Nom

e-Mail

Missatge

Introdueix els següents caràcters: captcha

Please leave this field empty.