Transmet! 2017: Comunicació i noves tecnologies al servei de la Nova Evangelització

Entre els dies 18 i 19 de novembre se celebren les VI Jornades Transmet, una oferta consolidada de formació adreçada a a preveres, diaques, religiosos i laics, membres de comunitats parroquials i institucions.

Enguany el tema de reflexió és prou suggerent i actual: el món de la comunicació i les noves tecnologies al servei de la nova evangelització. El Concili Vaticà II es va preocupar dels mitjans de comunicació social (MCS) i va titular un decret amb les paraules llatines Inter mirifica, és a dir, «entre els meravellosos invents de la tècnica». Aquestes paraules ja manifesten una visió positiva d’aquestes eines, de les quals diu que són admirables. No podien imaginar els pares conciliars la magnitud que arribaria a tenir el món de la comunicació i les noves tecnologies.

Els mitjans de comunicació i les noves tecnologies tenen en l’actualitat una expansió i incidència tals que influeixen poderosament en les persones concretes i en les cultures de tot el món. El seu impacte és incalculable sobre la configuració mental de les persones així com sobre les actituds religioses i morals. Segurament s’han convertit en el principal mitjà no només informatiu sinó fins i tot formatiu de moltes persones, i influeixen especialment en els infants i els joves.

Per això és tan important formar uns usuaris dels mitjans que siguin madurs i crítics. Com a Església, sentim una preocupació especial i hem de prendre una actitud activa. Les noves tecnologies són eines que poden servir per al millor i per al pitjor. Poden esdevenir instruments que trenquin la passivitat dels usuaris i fomentin la interactivitat i la capacitat crítica i valorativa. Però també poden portar a la superficialitat, a la vulgaritat, a l’individualisme.

 

Descarregar programa.

 

Subscriu-te al Butlletí

Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha

ForumLibertas.com

ForumLibertas.com