marsingular single s-category-informacions s-author-none">

XVI Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya

La XVI Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, que se celebra del 15 al 30 de novembre, compta aquest any amb un cartell de 24 pel·lícules que tracten sobre la  diversitat religiosa, espiritual i cultural de la societat. S’hi podran veure títols com Una raó brillant, d’Yvan Attal, El reverend, de Paul Shrader, o Lazzaro feliç, d’Alice Rochrwacher. La Mostra, en total, constarà de 74 projeccions.

Les cintes es podran veure a les 9 presons catalanes i en 45 sales de 17 ciutats de Catalunya, que són Barcelona, Blanes, Cerdanyola del Vallès, Girona, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Mollet del Vallès, Olot, Reus, Sabadell, Salt, Tarragona, Terrassa, Vic i Vilassar de Mar. A banda, aquest any s’incorpora l’Abadia de Montserrat, on es projectarà la cinta polonesa Eter, del director Krzysztof Zanussi.

L’edició d’aquest any vol arribar a un públic més jove. En quatre dels set centres educatius de justícia juvenil de Catalunya s’hi projectarà el film Déu meu, però què t’hem fet?, de Philippe de Chauveron. És una pel·lícula que permetrà als joves fer un debat posterior sobre els estereotips, els prejudicis, la interculturalitat i la convivència entre persones de cultures, llengües i creences diferents. Déu meu, però què t’hem fet? és una cinta francesa del 2014 que explica la història d’un matrimoni catòlic que té quatre filles. Cadascuna d’elles es casa amb parelles de diferents religions. 

D’altra banda, l’escriptor Màrius Serra farà l’activitat La paraula s’agrada als instituts barcelonins Flos i Calcat i als Jesuïtes de Casp. Les sessions seran respectivament el 22 i el 26 de novembre. És un activitat sobre enigmes lingüístics relacionats amb les religions. És un esdeveniment inclòs a la Mostra, però que fins ara s’havia fet amb públic adult.

En el marc de la Mostra s’atorgarà el II Premi de Cinema Espiritual en un
acte a la Sagrada Família. També farem el concurs La Paraula S’agrada, conduït per l’escriptor Màrius Serra, sobre enigmes lingüístics basats en el vocabulari de les religions. I celebrarem la III Trobada Internacional de Directors de Festivals de Cinema Espiritual: Seminar on European Cinema against Hate. Descarregar programa.

Subscriu-te al Butlletí[hidden idioma "CA"]
[hidden tipo "Boletín"]

Accepto la política de privacitat

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha