23 de Novembre: La Sagrada Família s’il·lumina de vermell per la llibertat religiosa

De 20 a 24h. del 23 de novembre s’il·luminarà de vermell la façana del naixement de la Sagrada Família a favor del dret a la llibertat religiosa i com a signe de solidaritat amb tots els perseguits, una iniciativa d’Ajuda a l’Església Necessitada.

És un acte semblant als que ja s’han realitzat en el Coliseu de Roma (teatre de molts martiris), al Crist del Corcovado de Rio de Janeiro, a la Basílica de Montmartre a París, al Parlament de Londres entre d’altres. Amb aquestes accions es vol sensibilitzar la societat sobre aquest dret fonamental, el de la llibertat religiosa, recollit explícitament en l’article 18 de la Declaració Universal dels Dret Humans de l’ONU: “Tota persona té dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió; a canviar de religió i a manifestar la seva creença tant en públic com en privat“.

Aquest mateix dia a les 19h. a l’interior de la Sagrada Família es presentarà a Barcelona l’“Informe de Llibertat Religiosa en el món” 2018, en un acte al qual es pot assistir prèvia reserva. Es tracta d’un document que analitza la situació i les amenaces a la llibertat religiosa en 196 països (pràcticament en tot el món). S’estudia i publica de forma objectiva la situació de discriminació o de persecució de totes les minories religioses, no només dels cristians. L’acte serà presidit pel Cardenal de Barcelona Mons. Juan José Omella i comptarà amb la presència del President d’Ajuda a l’Església Necessitada a Espanya Sr. Antonio Sainz de Vicuña i del director general Sr. Javier Menéndez.

Impressiona saber que més de la meitat de la població mundial viu en països on no hi ha llibertat religiosa per a totes les confessions. Tres són els causants principals d’aquestes limitacions: l’islamisme fonamentalista radical (com al Pakistan, Aràbia Saudita, Iraq, Síria, Nigèria, etc.); els règims autoritaris (com la Xina, Corea del Nord, Vietnam …) i els nacionalismes extrems (com l’Índia, Kazakhstan, Birmània).

La llibertat religiosa és realment un òptim indicador de la qualitat d’una societat democràtica. I cal dir que, tot i que no es quantifiqui en l’Informe, hi ha un tercer nivell després de Persecució i Discriminació: la Intolerància religiosa. I aquesta està creixent també a Espanya, a Europa i en molts països considerats civilitzats, de vegades fins i tot promoguda o tolerada pels poders públics i la justícia. Bons exemples són la imposició de determinades visions antropològiques des dels poders públics, l’obligació d’educar segons visions parcials trepitjant la llibertat dels pares o l’eliminació del dret a l’objecció de consciència. La llibertat religiosa no és una concessió dels poders públics a les persones, és un dret inalienable pel fet de ser persona.

Confirmació d’assistència abans del 21 de novembre, trucant a 93 237 37 63 o per correu electrònic a catalunya@ayudaalaiglesianecesitada.org

Vídeo de presentació: https://goo.gl/Tv6kNa

Notícia en WEB d’ACN: https://goo.gl/NfiuwE

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha