Jo també sóc d’aquí. Nacionalitat espanyola per als nens i nenes estrangers

Festa manifestació organitzada per la comunitat de Sant’Egidio

Barcelona: Diumenge 11 de juny de 2006 a les 11:00h.

Parc de la Ciutadella

El proper cap de setmana tindrà un lloc una manifestació per tal d’afirmar que milers de nens i nenes estrangers que viuen al nostre país TAMBÉ SÓN D’AQUÍ.

Molts infants estrangers neixen i viuen entre nosaltres, van a les nostres escoles, parlen la nostra llengua, coneixen i gaudeixen dels nostres costums… Molts no coneixen ni tan sols el seu país d’origen. La majoria d’ells no tenen la nacionalitat espanyola, ni tenen cap possibilitat d’obtenir-la mentre els seus pares no regularitzin la seva situació. Això els generarà problemes, sobretot si no són residents, ja que els suposarà que quan acabin l’ensenyament obligatori trobin les mateixes dificultats que els seus pares per continuar estudiant i treballant.

Proposem simplificar els camins per tal que aquests infants i adolescents puguin obtenir la nacionalitat espanyola proposant una reforma del codi civil. Aquest camí avui assumeix un valor prioritari en una política dinserció estable, amb claredat de drets i deures dels estrangers en el nostre país, reconeixent una forma més madura de participació a qui té un projecte de vida futura a Espanya, amb plenitud de drets i deures. Cal reformar la llei amb una pluralitat de propostes com plurals són les situacions que avui caracteritzen la presència estrangera en el nostre país: per als infants que neixen aquí, per as qui arriben en edat infantil o adolescent, per als adults.

En un clima festiu, infants i joves que participaran dels cants, balls, jocs, i testimonis d’altres països en una gran festa per a totes les edats. Els infants i adolescents de “El País de l’arc Iris”, juntament amb Gent de Pau i Joves per la Pau, fan festa junts per sostenir la campanya de la Comunitat de Sant’Egidio “Jo també sóc d’aquí” . El País de l’Arc Iris – més de 50.000 infants i adolescents de tot el món- és un moviment de joves de la Comunitat de Sant’Egidio que vol construir un món més unit i més humà, més solidari i més atent als problemes del medi ambient. Un món per a tots, on tots puguin viure en el respecte de cadascú i de la natura.

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha