Carta adreçada a 33000 llars de Reus

associació e-cristians

e-cristians e-cristianos e-christians

Barcelona, 4 de juliol de 2006.

Benvolgut/da senyor/a:

En primer lloc, el que procedeix és presentar-nos: som una associació que té com a finalitat promoure la presència de la concepció cristiana en la vida pública. Ens guia la voluntat de col·laborar junt amb altres concepcions i creences, en la construcció d’una societat més justa, lliure, responsable i compassiva, per la via positiva de la proposta.

Perquè aquesta construcció sigui possible, una condició necessària és el respecte mutu. Sense promoure una actitud respectuosa vers els altres, la nostra convivència es torna difícil, agressiva, fins i tot violenta, ens fragmentem i enfrontem, en lloc d’unir esforços per resoldre les dificultats i necessitats que la vida ens presenta. Un dels millors exemples que podem aportar als joves és precisament el testimoni del respecte que no està renyit amb el bon humor ni la llibertat, només demana un estil, una determinada manera de fer.

Dissortadament, a la ciutat de Reus, i de la mà del seu govern municipal, i específicament del Sr. Lluís Miquel Pérez, s’ha produït un acte que atempta contra el respecte a les creences religioses. Malgrat les reiterades peticions en contra, l’alcalde va contractar l’espectacle del Sr. Leo Bassi, sabent que era una agressió als jueus, musulmans i de manera especialment violenta als catòlics. Aquest acte es va produir el passat dia 26 de juny a la Plaça del Teatre. No és admissible que amb diners de tots, com són els de l’Ajuntament, es financin actuacions que difamin les creences d’una part dels ciutadans. El principi bàsic de posar-se en lloc de l’altre, de no voler pels altres allò que no vulguis per a tu, hauria de regular la política del govern municipal. Dissortadament no ha estat així, amb l’agreujant que la persona contractada, el Sr. Leo Bassi, és ben coneguda perquè la seva forma de guanyar-se la vida és exactament la que ha promogut l’alcalde de Reus: agredir les religions, agredir els catòlics.

Li exposem aquest fet per demanar-li la seva reflexió sobre el què ha succeït i sobre si aquesta manera d’actuar per part de l’alcalde beneficia o perjudica Reus.

Li agraeixo la seva atenció i li expresso el testimoni de la meva consideració,

Josep Miró i Ardèvol.

President d’E-cristians.

www.e-cristians.net

c/ Monestir, 10. 08034-Barcelona Telèfon: 93.252.14.26 info@e-cristians.net

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha