Declaració d’E-Cristians: Reprovem l’actitud del govern català per la seva política sobre l’avortament

El Conseller de Salut Boi Ruiz ha manifestat públicament que no pensa aplicar, malgrat s’aprovi, la nova llei sobre l’avortament perquè considera que és millor l’actual. Per la seva banda el Conseller de Presidència i portaveu, Francesc Homs, ha matisat les declaracions del Conseller recordant que la Generalitat no té competències en aquest àmbit, però les ha reafirmat amb allò que és substancial, és a dir la disconformitat amb la nova llei i el recolzament entusiàstic de la llei eugenèsica de Rodríguez Zapatero. Cal recordar en aquest àmbit un tercer fet que es ve produint de manera reiterada, el govern del President Mas no únicament ha exceptuat de les retallades les subvencions a l’avortament, sinó que ha sigut un dels pocs capítols que ha fet créixer any rere any malgrat les dificultats econòmiques.

Ens veiem en l’obligació de recordar que aquesta actitud a més és contrària a l’esperit i als compromisos que el President de la Generalitat va assolir amb els representants de les 100 entitats que el 3 de maig de 2011 li van adreçar un document que tractava entre altres qüestions de l’aplicació de la legislació sobre l’avortament aleshores vigent. Posició que va ser concretada en una reunió celebrada al Palau de la Generalitat amb 25 representants d’aquestes entitats. El aleshores Secretari General de Presidència, Germà Gordó, va ser qui va tenir l’encàrrec de canalitzar els contactes amb el Departament de Sanitat.

Ens veiem amb la necessitat de posar de relleu que l’actuació del govern d’Artur Mas és incompatible en masses aspectes amb els valors socials i morals del cristianisme, ho ve sent amb la forma amb que aplica la política econòmica, amb el tracte a famílies i depenents, i es manifesta de forma singular i palesa amb l’acceptació de lleis com la que està en tràmit al Parlament i que pretén establir privilegis pels gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals, l’expulsió sistemàtica de la classe de religió en l’escola pública, i ara amb la posició per l’avortament.

El lliurament de guardons a personalitats eclesiàstiques o l’assistència a actes institucionals de l’església només és una forma de projectar una imatge sobre els electors catòlics que no es correspon amb la realitat.

Amb relació a la nova llei de l’avortament i la seva aplicació, volem subratllar que com hem fet en ocasions precedents, vetllarem per l’aplicació de la normativa, especialment per part de l’Administració catalana i els seus responsables polítics.

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha