Josep Miró i Ardèvol et desitja Bon Nadal

Estimat amic/Estimada amiga,

L’any 2013 ha estat especialment fort per a e-Cristians: hem estat presents en els mitjans de comunicació i en els debats, ens hem fet presents a la vida pública amb nombroses iniciatives; en moltes d’elles hem estat els primers en portar la paraula i el gest, hem atès queixes i denúncies de ciutadans que danyats en els seus drets de consciència no han vist altra institució a la que acudir. Aquesta sola línia de servei ens omple de feina. Com la memòria és fàcil, permet-me que et recordi un quants exemples, perquè no es tracta de fer una recapitulació que d’altra banda teniu cada setmana a l’abast en el butlletí i la web.

Crec que cal fer palès l’èxit amb el cas Morín… algun exemple més, un o dos.

Hem obert noves línies de treball relacionades amb la crisi. Una és Barris Solidaris per ajudar als que ja actuen en barris amb necessitat pivotant en la parròquia per reforçar alhora el seu paper central, i també cercant una vinculació més estreta amb els que ajuden (empreses, famílies, associacions) al relacionar barri amb barri. Hem començat per la Guineueta-Pedralbes i seguirem i ampliarem.

També hem iniciat una acció en un terreny molt desatès, el dels joves que ni estudien ni treballen, els NI-NI. Actuem junt amb la Fundació pel Desenvolupament Humà i Social per ajudar-los a reintegrar-se als estudis. Hem començat a Terrassa i pel 2014 el nostre objectiu és ampliar-ho sensiblement. Si la teva parròquia o centre escolar té un grup d’aquestes característiques, o d’alumnes de 3r. i 4t. d’ESO, i de Batxillerat, que els costa molt tirar endavant els estudis i es pot fer un grup d’un mínim de 15 persones, poden participar en el programa de formació especialment dissenyat per a ells, el Curs de Lideratge Social.

Coherent amb el nostre fi de portar la presència cristiana a la vida pública, hem endegat una nova acció, la del cristianisme social, moviment social cristià d’alliberament, que el passat 30 de novembre va dur a terme una fructífera jornada de treball junt amb altres entitats. La finalitat és molt concreta: definir i impulsar respostes a la crisi basada en la doctrina social de l’Església.

En confluència amb e-Cristians, el grup de CatJove i el Club de Lideratge Jove estan tenint un resultats esplèndids. Una nova forma de fer de joves cristians.

I per l’any vinent necessitem fer un punt i apart i obrir noves i ambicioses vies d’actuació perquè la situació política, econòmica, social, cultural, moral i religiosa del país ho demana. No són moments per quedar-se a casa ni per viure la fe com una rutina. Per aquesta raó et demano ja des d’ara que et reservis el matí del dissabte del 8 de febrer per acudir a l’Assemblea General de Socis que serà l’inici d’aquest punt i apart. Participar és contribuir.

Hem de fer, cal fer molt més i per aquesta raó us demano el vostre ajut:

Econòmic. Feu un donatiu per al programa de Barris Solidaris (c/c. d’e-Cristians (Barris Solidaris): 0081-0200-22-0001703373), o per ajudar-nos a pagar la querella contra l’empresa que vol fer negoci escarnint la imatge de la “Moreneta” (c/c. a nom d’e-Cristians: 0182-0171-83-0201537577), o augmentant la vostra quota, i molt important, fent un nou soci.

Amb el vostre treball voluntari. Tenim moltes necessitats d’hores de feina. Digueu-nos en què podeu ajudar i quina dedicació disposeu per a picar textos, traduir, fer trucades, prestar un servei com a advocat, ajudar-nos a estendre’ns a les xarxes socials, fent una gestió a la parròquia per a que puguem presentar e-Cristians, i un llarg etc. Hi ha moltes maneres d’ajudar, com oferint-nos contactes i relacions d’interès.Per a altres col·laboracions o dubtes: 93.206.08.83, secretaria@e-cristians.net

El que fem té un ampli espectre d’interès. Per exemple la nostra actual acció per evitar que el Parlament de Catalunya faci una llei de privilegis per a gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals, i en el seu lloc faci el que cal, una llei general contra tota mena de discriminació, defensant també l’interès públic, evitant la malversació econòmica, la llibertat d’ensenyament, d’informació, el dret a la privacitat, la no inferència en les empreses, evitar sancions brutals com el tancament d’una empresa.

El que fem té interès des de la perspectiva de la nostra fe i per la seva utilitat intrínseca i més enllà d’ella per a persones i grups de la societat, pel bé comú. I això també paga la pena que ho tinguis en compte.

Bon Nadal i que Jesús acompanyi la nostra esperança.

Josep Miró i Ardèvol

-President d’e-Cristians-

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha