Carta Setmanal de Josep Miró i Ardèvol: Ajudem a salvar la vida i la llibertat d’Asia Bibi

Aquest passat diumenge, i en la seva columna a La Vanguardia, Pilar Rahola ha tingut l’encert de plantejar la tragèdia que pateix Asia Bibi. És possible que recordeu el cas. Bibi és una camperola paquistanesa amb 5 fills i sense estudis que va beure aigua de la mateixa font que bevien les musulmanes. La reacció d’aquestes va ser insultar-la i maltractar-la perquè la seva condició “d’impura” en ser catòlica havia embrutit l’aigua. Després de la discussió i com a revenja la van acusar de blasfemar contra Mahoma. Al Pakistan aquesta mena d’acusació que s’aplica sistemàticament als cristians vingui o no a to, és terrible, perquè com està vigent la llei de la blasfèmia, absolutament contrària a totes les convencions internacionals sobre drets humans, el càstig és en la majoria d’ocasions la pena de mort.

És el cas d’Asia Bibi que està condemnada a morir a la forca des del 2011. Milers d’imams han vingut sol·licitant reiteradament la seva mort i els dos únics càrrecs polítics que la van defensar, el ministre de Minories i el governador del Punjab, van ser assassinats.

El fet gravíssim és que Bibi continua al corredor de la mort i porta ja en aquesta situació sis anys. es un cas que clama al cel. Es també un cas exemplar perquè ella podia sortir amb llibertat si abjurava de la seva fe catòlica i es convertia a l’Islam, però sempre s’ha negat en rodó a fer-ho. Podríem reflexionar sobre què faríem cadascú de nosaltres en una situació com aquesta. Ara està en la llista de candidats del famós premi Sàkharov que atorga el Parlament Europeu. Rahola sol·licita que li sigui concedit a Asia Bibi. Seria un gest important de cara al seu alliberament i de denúncia de la situació de la minoria cristiana al Pakistan.  Per aquests motius llançarem una campanya de missatges al president del Parlament Europeu: Salvem a Asia Bibi. Et demano que hi participis activament amb el teu enviament i donant-li la màxima difusió. Amb molt poc esforç podem aconseguir un gran resultat.

Aquesta campanya la duem a terme conjuntament amb ForumLibertas que per la seva difusió, més de 170.000 lectors únics al mes, ens ajudarà a potenciar-la. Aquest fet em dóna peu a recordar-te la necessitat d’ajut econòmic que tenim per evitar que ForumLibertas deixi de publicar-se. Pots ajudar:

– Amb un donatiu a e-Cristians

– si és amb una aportació mínimament gran a través de la Fundació: fundsocial.org/donacions/

– fent una subscripció de suport a ForumLibertas: forumlibertas.com/suscripcion-pago/

– I ajudant-nos a aconseguir publicitat. En aquest cas adreceu-vos a admin@e-cristians.net.

 

Postdata: La Verge de Fàtima està a Barcelona. Visita-la. Més informació aquí.

 

 

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha