Judici de Comunió i Alliberament sobre el nou Estatut de Catalunya

ESTATUT: ¿Serem més lliures?

Estem davant d’una consulta popular perquè els ciutadans es pronunciïn sobre una reforma de l’Estatut que la gran majoria no considerava necessària i que els polítics han forçat pels seus equilibris de poder. Això contribueix a un desinterès creixent per la res pública i alimenta la cultura del relativisme que s’està imposant en el nostre país, on tot és igual i on les consciències estan adormides.

Tot això ens distreu del verdader contingut de l’Estatut, que és inquietant:

la concepció de la persona humana i el buidament del seu significat ens indueix a una profunda preocupació sobre el futur de la nostra societat i dels nostres fills.

Volem assumir responsablement la nostra posició davant del Referèndum ajudats per la intervenció del Papa Benet XVI davant d’un grup de polítics europeus el 30 de març:

«Pel que fa a l’Església catòlica, el que pretén principalment amb les seves intervencions en l’àmbit públic és la defensa i promoció de la dignitat de la persona; per això, presta conscientment una atenció particular a principis que no són negociables. Entre aquests, avui poden destacar-se els següents:

protecció de la vida en totes les etapes, des del moment de la concepció fins la mort natural;

reconeixement i promoció de l’estructura natural de la família, com a unió entre un home i una dona basada en el matrimoni, i la seva defensa contra els intents d’equiparar-la jurídicament a formes radicalment diferents d’unió que, en realitat, la malmeten i contribueixen a la seva desestabilització, enfosquint el seu caràcter particular i el seu imprescindible paper social;

protecció del dret dels pares a educar els seus fills.

Aquests principis no són veritats de la fe, tot i que queden il·luminats i confirmats per la fe; estan inscrits en la naturalesa humana, i per tant són comuns a tota la humanitat.

(…) negar o tergiversar aquests principis constitueix una ofensa contra la veritat de la persona humana, una greu ferida causada a la justícia mateixa.»

Aquest Estatut no reconeix aquests principis, encara més, els combat obertament.

Tampoc podem acceptar un Estatut que instaura una forta intervenció de la Generalitat, fins i tot en els detalls de la vida dels ciutadans, que redueix terriblement la possibilitat de construir alguna cosa que no sigui el projecte omnipresent de l’Estat, negant així una autèntica subsidiarietat que promogui la lliure iniciativa de la societat civil.

És evident que aquest Estatut no és un fet aïllat, sinó que forma part d’un projecte más ampli que pretén afirmar ideològicament les nostres diferències, negant la positivitat d’una convivència de segles, que és un bé per a tots.

Davant d’aquesta imposició, proposem un diàleg efectiu i lliure entre les diferents identitats, en què el punt de partida sigui la comuna condició humana: el seu desig de felicitat i la seva necessitat de realització.

Per aquestes raons invitem a VOTAR NO en el referèndum .

COMUNIÓ I ALLIBERAMENT

www.clonline.org

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha