Temps de Vacances

Ha arribat l’estiu i segurament estem desitjant tots els pares i mares que ens arribin les vacances per gaudir tots plegats d’un merescut repòs. Mentre potser tant alguns dels nostres fills estan de colònies, de campaments, a un esplai o a casa dels avis ja que hem hagut de seguir treballant fins que arribi el moment desitjat.

Arribaran les vacances i per molt enrenou que tinguem amb els infants i els adolescents sense escola hi ha quelcom que ajuda a desconnectar: no estar tan pendent dels horaris, tenir més temps per compartir amb els nostres i fer sortides amb amics. Il·lustro aquest article amb una fotografia d’excursions. Anar d’excursió està considerada per mi, com una de les millors activitats per viure amb família i amb amics.

Hem de considerar el temps lliure dels nostres fills, com temps d’oci amb tres funcions ben determinades: temps de descans, de diversió i de desenvolupament de la personalitat.

1.- Temps de descans: el lleure dels nostres fills ha de ser considerat com a reparador de forces, de repòs de l’estudi, així com pels adults seria de repòs del treball. Llegim al Gènesi: “Déu va contemplar el setè dia, l’obra que havia fet i va descansar de totes les obres que ja havia acabat”. Veiem en aquest text la contemplació de Déu per l’obra feta. Aprenem un aspecte important de l’oci, activitat relacionada amb l’esperit, que s’oposa radicalment al negoci (negació de l’oci) i que no cerca cap profit material.

2.- Temps de diversió: és necessari tenir activitats diferents de les obligacions escolars. Han de ser lliurement triades i han de distreure de l’estudi. Podríem quasi assegurar que aquestes afeccions, que habitualment s’inicien de petits, serveixen a l’adolescència per no caure en la “moguda nocturna”, que tantes procupacions comporta als pares. Divertir-se i relacionar-se amb joves amb interessos comuns més altruistes o d’esport, per exemple, ajuda a evitar les ocasions de cedir a l’alcohol i la droga.

3..- Desenvolupament de la personalitat: al ser el lleure dels nostres fills, fruit de l’elecció de la activitat que ells han volgut triar (mai no pot ser imposada), podran exercitar la seva iniciativa, creativitat, inventiva i imaginació. En les activitats en grup com excursions, campaments, jocs, etc. podran fomentar l’amistat, la lleialtat, la companyonia. A l’adolescència, edat dels grans ideals, viuran la generositat i la solidaritat amb activitats assistencials d’ajuda als més necessitats, per viure la felicitat de compartir, fent un servei als altres.

Aprofitem aquest dies per viure la comunicació, per divertir-se junts, per conèixer millor a cada fill i per donar afecte a mans plenes.

Us desitjo un bon estiu i unes bones vacances viscudes amb molta il·lusió per tota la família!

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha