Temps de Nadal

Fomentar l’amor a Jesús en aquest temps de Nadal és una oportunitat d’or que no podem perdre, no oblidant que el que es viu a l’escalfor de la llar perdura al llarg de la vida. El que desitgem, doncs, tots els pares i mares cristians és que els fills aprenguin de la vida de Jesús. Es per això que la vertadera pedagogia cristiana dels progenitors es basarà en l’aplicació de l’Evangeli a la seva vida personal per poder transmetre, amb el seu testimoni, l’exemple de Jesucrist.

Pobresa, humilitat, austeritat i despreniment en l’estable, on neix Jesús “…l’embolcallà i l’ajagué en una menjadora, perquè no tenien lloc a l’hostal”. (Lluc, 2, 2-7). Aquest és el missatge de Nadal. Els pares no volem de cap manera que aquestes festes carregades de valors cristians ens quedin substituïdes pel consumisme. Volem contemplar sense presses el Misteri de Nadal.

Cadascú té a la seva memòria els costums que va viure al caliu de la llar en aquesta època de l’any, com ara: visites a la fira de Santa Llúcia, felicitacions amb nadales pels amics, portar a la nostra Parròquia aliments i joguines pels més necessitats, anar a la Missa del Gall, compartir el dinar de Nadal amb la companyia dels avis o d’aquell que estava sol a casa i tenir un record pels que estan absents, “tió” amb el carbó de sucre tan especial, la “dècima” o el vers a l’hora de les postres amb neules i torrons, la nit màgica de Reis, etc. Aquestes pràctiques i d’altres, que han fet tradició a moltes famílies, convé viure-les amb la mateixa il·lusió i capacitat d’estima amb que ens les van transmetre.

Fem-nos infants quan fem el pessebre i aprofitem per explicar als nostres fills el significat que té per nosaltres. (Ja vèieu que il·lustro aquesta reflexió amb la meva néta Clara començant el pessebre)

Procurem ser com els pastors, gent de bona voluntat i humilitat que van ser els primers en rebre l’anunci del naixement del Fill de Déu. Els Reis que van seguir l’estrella i van fer amb constància el camí, que els conduïa a adorar a Jesús. La mula i el bou que amb el seu alè donaven escalfor a l’Infant Jesús… I, en instal·lar al nostre pessebre a Josep, Maria i al Nen aprofitem per ser senzills de cor i, amb tota la tendresa que provoca el Naixement que ha remogut tota la humanitat, diguem paraules d’amor, cantem, lloem i ensenyem als nostres a estimar.

Us desitjo unes Santes Festes plenes d’esperança i d’alegria per transmetre-les amb el propi testimoni a la memòria i al cor dels vostres néts i fills infants i adolescents !!!

Victòria Cardona

www.vidadefamilia.org

http://criatures.cat/seccio/blogs/la-convivencia-un-trencaclosques/

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha