Informació de la comunitat universitària que fa ús del Servei de SAFOR-Diagonal sobre els fets ocorreguts el dimecres 15 de desembre

Informació de la comunitat universitària que fa ús del Servei de SAFOR-Diagonal sobre els fets ocorreguts el dimecres 15 de desembreEl dimecres 15 de desembre, no es va poder celebrar la Missa a les 14:15.

Un grup de persones, algunes de les quals en dimecres anteriors ja havien intentat impedir la celebració donant proves evidents d’hostilitat, van entrar a la capella perquè l’autoritat acadèmica, amb un acte d’evident malaptesa, va obrir la porta, argumentant que l’aforament era de 48 persones i que no podien negar l’accés a la capella a qui portés el carnet universitari.

D’aquesta manera, dins de la capella hi havia 8 persones usuàries habituals de SAFOR i 40 persones hostils. Mentrestant, la resta d’estudiants i professors que venien a Missa van veure impedit el seu dret d’accés i l’exercici de la seva llibertat pel personal de seguretat.

Aquest fet:
– ha generat una situació certa de risc de profanació d’una cerimònia i d’un espai de culte.
– ha impossibilitat la celebració de la Missa per l’actitud irreverent dels agressors dins de l’espai de culte (menjant, posant els peus en els bancs, parlant pel mòbil).
– ha impedit el lliure exercici de la llibertat religiosa de tots els membres de la comunitat universitària que hi volien participar positivament.

Els qui habitualment assistim a la capella ens hem sentit profundament humiliats i indignats davant de l’agressió i de l’absurd de l’actuació de l’autoritat acadèmcia. Els agressors, amb l’actuació distreta o cooperativa del personal de seguretat, han aconseguit per fi consumar el seu objectiu d’impedir la celebració.

Demanem a les autoritats acadèmiques que en la protecció dels drets fonamentals inherents a les llibertats d’associació, reunió, expressió, religió i culte, actuïn amb fermesa davant dels responsables de la violència delictiva que estem patint de forma organitzada, continuada i sistemàtica.

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha