Jornada sobre el moviment social cristià d’alliberament

El dissabte 30 de novembreen la Universidad Abat Oliba CEU està previst dur a terme una Jornada “Crisi Econòmica i Crisi Moral. Què pot aportar un moviment social cristià d’alliberament”. Ve a ser una ampliació del seminari de juliol d’enguany que vam fer en el marc dels cursos d’estiu de la Universitat Abat Oliba sobre el tema “Un moviment social cristià en època del pontificat del Pare Francesc” en Guzmán Carriquiry, secretari de la Comissió Pontifícia per Amèrica Llatina, i bon amic de joventut del Papa, el Dr. Joan Corona i el Sr. Josep Miró i Ardèvol. Forma part d’un projecte per dur a terme aplicacions concretes de la doctrina social de l’Església, que com bé saps no necessita de la fe per assumir-la com a concepció.

L’estructura bàsica de la jornada és la següent:

La presentació de la Jornada correrà a càrrec de Mons. Agustí Cortés i Soriano, Bisbe de Sant Feliu de Llobregat. Al matí girarà en torn a la presentació en base a un esquema i power point que es lliurarà a tots els assistents, del que podria ser un msca (les minúscules són deliberades). Un cop fet això, la idea és dedicar el matí a dialogar de manera molt oberta sobre aquesta qüestió. La base seria un panel de cinc persones: Margarita Mauri, Professora Titular d’Ètica a la Facultat de Filosofia de la UB; Jordi López Camps, que va ser Director General d’Afers Religiosos; Concepció Patxot, Investigadora del Centre d’Anàlisi Econòmica i de les Polítiques Socials i Professora Titular de la Facultat d’Econòmiques de la UB; Antoni Puigvert, escriptor i periodista; i Eduard Ibáñez, Director de Justícia i Pau de Barcelona. Elles faran una primera tanda d’intervencions de 15 minuts. Tot seguit s’obrirà el diàleg als assistents que és el que ocuparà la major part del temps. La sessió duraria de les 10h. fins a les 13:45h. amb un interval pel cafè.

A la tarda està previst presentar i debatre els primers resultats propositius de tres grup de treball:

Les arrels morals de la crisi econòmica i social des de la perspectiva de la DSE.

La regeneració de la democràcia: primers projectes.

La funció econòmica i social de la família, bases per a una nova política pública.

Donat l’enfocament la jornada té un aforament limitat a fi de facilitar la participació. Et preguem que facis la teva inscripció el més aviat possible. Pots fer-ho enviant un e-mail a secretaria@e-cristians.net

Arxiu adjunt

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha